Werkzaamheden Auwemalaan drie weken eerder klaar

Werkzaamheden Auwemalaan drie weken eerder klaar

LEEK – De werkzaamheden aan de Auwemalaan, waar een grote reconstructie uitgevoerd, wordt lopen zo voorspoedig dat het drie weken eerder klaar is dan gepland.

Oorspronkelijk zijn er bij het maken van de planning 6 weken uitgetrokken om alle werkzaamheden te voltooien. Dit is ook goed nieuws voor de scholen en de omwonenden die hierdoor minder lang in de (geluids-)overlast zitten en daarnaast komen de scholieren die binnenkort weer beginnen niet in een bouwput terecht. Dat is wel zo veilig, aldus verkeerswethouder Karin Dekker tegenover RTV Noord.

Als de weg klaar is heeft het een nieuwe fundering en zijn de rotondes ruimer gemaakt zodat bussen en vrachtverkeer er makkelijker overheen kunnen. Daarnaast zijn er verbeteringen aan de busroute toegepast wat hoort bij het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek.

Omleiding
De Auwemalaan is een belangrijke verkeersader in de gemeente Leek waar naast veel woon-/werkverkeer ook veel vrachtverkeer over heen rijdt. Deze moeten nu via een omleidingsroute enkele kilometers omrijden.

Lees ook: Werkzaamheden Auwemalaan in volle gang tijdens de bouwvak

Het bericht Werkzaamheden Auwemalaan drie weken eerder klaar verscheen eerst op InfoLeek.