Gunstige competitie-indeling schaakclub Leek

Gunstige competitie-indeling schaakclub Leek

LEEK – De Noordelijke Schaakbond heeft de competitie-indeling voor het seizoen 2018-2019 bekend gemaakt. Het eerste team van de schaakclub Leek is ingedeeld in de Hoofdklasse A met vrijwel alleen teams uit de provincie Groningen.

Leek 1 begint op donderdag 11 oktober 2018 met een uitwedstrijd tegen de Groninger Combinatie 2. Op vrijdag 9 november wordt in de Balkhoeve de derby tegen Roden 1 gespeeld. Verder zijn er uitwedstrijden in de stad Groningen tegen SISSA 1 en Staunton 1, en een uitwedstrijd tegen promovendus Bedum 1.

De andere thuiswedstrijden van Leek 1 zijn tegen promovendus Van der Linde (Winschoten) en Middelstum. Teamleider Pieter Doller kan beschikken over dezelfde schakers en invallers als in het vorige seizoen met verschillende opties voor uit- en thuiswedstrijden. Dus ook over de twee toppers die de ratinggrens van 2000 doorbroken hebben: Erwin Heijnen en Sander Westerlaan.

De definitieve samenstelling van het vlaggenschip van de club wordt vastgesteld bij de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 14 september 2018. Ook doet de schaakclub Leek mee met een viertal in de 2e klasse van de NOSBO. De interne competitie begint op vrijdag 7 september en loopt door tot en met eind mei 2019.

Het bericht Gunstige competitie-indeling schaakclub Leek verscheen eerst op InfoLeek.