Exclusieve rondleidingen Rien Poortvliet exposities bij Museum Nienoord

Exclusieve rondleidingen Rien Poortvliet exposities bij Museum Nienoord

LEEK –In de maand september zijn er elke woensdagmiddag om 14.30 uur rondleidingen door de tentoonstelling  ‘tussen koetsten en kabouters’ van Rien Poortvliet. Deze succesvolle tentoonstelling is nog te zien tot 1 oktober en heeft al meer dan 7000 bezoekers getrokken.

Rien Poortvliet (1932-1995) begint als reclametekenaar, maar groeit als tekenaar en schilder uit tot een van Nederlands meest geliefde kunstenaars. Museum Nienoord toont tientallen studies van paarden, koetsen en hippische evenementen. Zoals op Prinsjesdag en bij het uitrijden met Friese aanspanning van de Amelandse Reddings Maatschappij. Voorts komen er veel schilderingen over het leven van de kabouter. Die worden omlijst met verfijnde miniaturen uit de eigen rijtuigcollectie.

Rien Poortvliet kan gelukkig al tijdens zijn leven ruimschoots genieten van alle erkenning en ook van zijn inkomsten. Riant wonend in Soest, bouwt hij een omvangrijk oeuvre op maar ook een indrukwekkende vriendenkring. Op paleis Soestdijk tekent hij alle viervoeters. Prins Bernhard opent al zingend het Rien Poortvliet Museum en Poortvliet wordt uitgenodigd om de paarden van de Queen te tekenen.
Uitnodigingen voor openingen, interviews e.a. wijst hij ondertussen meestal af: hij is en blijft toch tekenaar en schilder.

Bezoekersinformatie
Looptijd: 5, 12, 19 en 26 september start rondleiding 14.30 uur. Toeslag van 1,50 p.p. op de reguliere entreeprijs. Voor museumkaarthouders is deze rondleiding gratis. Reserveren gewenst.

Op de 3e dinsdag in september(18 september) is er een speciaal Prinsjesdagarrangement met ontvangst, rondleiding en nazit. De prijs voor dit arrangement is € 12,50 p.p. Voor museumkaarthouders € 7,50 p.p. Aanmelden via: info@museumnienoord.nl

Adresgegevens en contactinformatie
Museum Nienoord
Nienoord 1
9341 AC Nienoord
0594-512260
info@museumnienoord.nl


Het bericht Exclusieve rondleidingen Rien Poortvliet exposities bij Museum Nienoord verscheen eerst op InfoLeek.