Bekerwedstrijd TLC – Nieuw-Roden eindigt gelijk

Bekerwedstrijd TLC – Nieuw-Roden eindigt gelijk

LEEK/TOLBERT – Het werd een moeilijk zomermiddagje voetballen in de beker voor Nieuw-Roden tijdens de uitwedstrijd tegen TLC. De selectie kampte met blessures, ziektes, schorsingen, maar er moest wel gewoon gevoetbald worden.

Nieuw-Roden voetbalde op halve kracht zondagmiddag door al deze randgebeuren en had het best moeilijk tegen een leuk voetballend Tolbert/Leek Combinatie die uitkomt in de 4e klasse. TLC promoveerde vorig seizoen net niet naar de 3e klasse.

Toch ging het wel redelijk gelijk op, maar kreeg TLC de betere kansen. Dit resulteerde dan ook na een half uur spelen in een 1-0 achterstand door een doelpunt van Frank Driesse van TLC. Lang konden de Grunningers er niet van genieten, want Niek Jager maakte 3 minuten later zijn bevrijdende eerste treffer na een lang slepende blessure. De assist kwam op naam van de 35 jarige Peter Woldendorp. Zo gingen de mannen ook de rust in.

Na wat gedwongen wissels aan de kant van Nieuw-Roden, kwam TLC het beste uit de kleedkamer. Binnen 4 minuten stond TLC alweer voor met 2-1 door een doelpunt Delano Dussel. Het was geen best spel wat Nieuw-Roden bracht, maar er werd wel gevochten voor elke bal. TLC kwam makkelijk over op de flanken en daarna langs de verdediging van Nieuw-Roden, die gezamenlijk niet de allerbeste dag hadden achterin. Maar keeper Femko de Vries groeide hierdoor steeds meer in de wedstrijd en stond als een baas in zijn doelgebied. Het spel ging op en neer, maar Nieuw-Roden maakte een hele belangrijke treffer door een geweldige kopbal van Wilco Drent op een voorzet van Arnold Gooijert.

Het koppen blijft een heel sterk wapen van de tweeling Drent voor Nieuw-Roden. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te lopen, waar beide ploegen tevreden mee konden zijn. Toch had Delano Dussel, zoon van…., de winnende op zijn schoen toen hij 1 op 1 op keeper Femko de Vries af kwam dribbelen. Maar keeper Femko de Vries bleef naar de bal kijken en wist deze voor Dussel zijn voeten weg te halen en werd mede hierdoor de beste speler van het veld. Beide ploegen kunnen tevreden zijn met dit gelijke spel, maar nummer 7 Delona Dussel van TLC zal waarschijnlijk slecht slapen door zijn gemiste kans om de winnende binnen te schieten in de laatste seconde.

Volgende week zondag speelt Nieuw-Roden thuis tegen Surhuisterveen. Deze won met 4-2 van Zevenhuizen.  TLC moet dan uit naar Zevenhuizen.

Foto’s: DitisRoden.nl
 

Het bericht Bekerwedstrijd TLC – Nieuw-Roden eindigt gelijk verscheen eerst op InfoLeek.