kv OWK en de GaveBoules van Oostwold kijken terug op zeer succesvol weekend

kv OWK en de GaveBoules van Oostwold kijken terug op zeer succesvol weekend

OOSTWOLD – Na meer dan drie dagen feest, kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd Dorpsfeest van Oostwold. In het Thema Duckstad werden alle georganiseerde activiteiten voor jong en oud zeer goed bezocht.

Ondanks een zware voorbereidingsperiode voor het nieuwe korfbalseizoen, was ook OWK van de partij in de organisatie van enkele dorpsfeestactiviteiten.

Op de vrijdagavond 31 augustus werd voor het lustrum Jeu de Boules Toernooi het deelnemersaantal overtroffen. Door een opgave van 24 koppels (48 deelnemers) was de organisatie zeer in haar nopjes. Met een zeer gemêleerd gezelschap: koppels die nog nooit Jeu de Boules ballen hadden aangeraakt, tot koppels die dit wekelijks en zelfs in competitieverband doen, werd het een leuk en gezellig toernooi. Het Jeu de Boules toernooi van korfbalvereniging OWK en de Jeu de Boules vereniging van Oostwold de “GaveBoules” mocht dit jaar haar 5 jarig bestaan vieren. De Activiteitencommissie van Oostwold had dan ook extra mooie prijzen geregeld.

De derde prijs, aangeboden door Tante Til uit Enumatil, ging opnieuw naar Mariska Kroon. Dit keer met haar Jeu de Boules maatje Hanny Wekema. Henk Steenberg en Jannie Zwart, gooiden weer hoge ogen, maar konden hun eerste plaats net niet evenaren en wonnen een mooie tweede prijs van NiHao. De eerste prijs was voor Dineke Bueving en Douwe Noordhof. Voor hun staat een lekker etentje klaar in eetcafé het Witte Paard. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Op de zaterdagochtend 1 september, werd er door vv Pelikaan S en kv OWK vroeg gestart met de opening van Kaboutersport. Met veel oude bekenden en veel nieuwe gezichten werd het een zeer gezellige en ongedwongen ochtend. In een opgezet Apenkooi parcours werden vele capriolen uitgehaald en lieten de kinderen hun energie lekker gaan. Ook de vele baby broertjes en zusjes speelden gezellig mee of zaten lekker te keuvelen op een kleedje. Moe maar voldaan werd er afgerond met een lekker glaasje ranja en een koekje van de Activiteitencommissie.

De kinderen van de Kaboutersport en hun ouders konden direct aanschuiven bij het altijd succesvolle terugkerende evenement: de “Brakke Brunch” van de Activiteitencommissie. Ook de selectie van OWK was hierbij aanwezig.  Tussen de training en de oefenwedstrijden tegen de Waterpoort, werd de innerlijke mens goed voorzien. Het bleek dan ook een goede basis, want met veel proberen en verschillende tactieken zette OWK weer mooi spel neer. Beide wedstrijden werden gewonnen.

Foto’s: Jeu de Boules Winnaars en Kaboutersport: Arnaud Sprenger & Foto Brakke Brunch: Jolanda Lap 

Het bericht kv OWK en de GaveBoules van Oostwold kijken terug op zeer succesvol weekend verscheen eerst op InfoLeek.