48 uur non-stop zeilen op het Leekstermeer bij waterscouting

48 uur non-stop zeilen op het Leekstermeer bij waterscouting

LETTELBERT – Waterscoutinggroep de Bevers uit Lettelbert organiseert van 14 t/m 16 september een zeilmarathon op het Leekstermeer om geld in te zamelen voor het behoud van hun antieke sleepboot. Ze zullen 48 uur non-stop zeilen.

Waterscouting de Bevers biedt kinderen een veilige omgeving om zichzelf te ontwikkelen en spelenderwijs te leren. Dit allemaal op en rond het water. Naast zeilboten heeft de watergroep een oud slepertje ms. Zulthe. Dit schip is al ruim 70 jaar in het bezit van de groep en toe aan onderhoud.

De Bevers gebruiken hun opduwer wekelijks tijdens zeilactiviteiten op het Leekstermeer en slepen er ieder jaar hun zeilboten mee naar kampen op de Friese meren. De Bevers kunnen niet zonder hun iconische scheepje.

Daarom organiseren zij deze sponsoractie om geld in te zamelen voor een nieuwe kajuit. Deze renovatie kost € 10.000,- een bedrag dat de scoutinggroep niet zelf op kan hoesten. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.scoutingdebevers.nl/zeilmarathon/

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een rondje in één van de boten op het Leekstermeer te maken, opstapplek is de uitkijktoren langs het fietspad van Nienoord naar Lettelbert. Het clubhuis van de Bevers ligt naast het watersportcentrum in Lettelbert, aan de hoofdstraat 190.


Het bericht 48 uur non-stop zeilen op het Leekstermeer bij waterscouting verscheen eerst op InfoLeek.