Acht optredens bij Westerkwartier Marathon

Acht optredens bij Westerkwartier Marathon

WESTERKWARTIER – Maar liefst acht muziekoptredens staan op het programma bij de Westerkwartier Marathon op zaterdag 6 oktober. De optredens vinden plaats langs de route van de marathon, maar zijn ook voor het publiek een aanrader.

Inmiddels zijn er ruim 300 inschrijvingen binnen voor deelname aan een looponderdeel, vanaf 5 km wandelen of hardlopen, tot de hele marathon van 42 km. Alle deelnemers krijgen na afloop een mooie Westerkwartier-medaille en bij de wedstrijden over 11, 21 of 42 km zijn bovendien geldprijzen of bekers te winnen.

Op acht basisscholen zijn er in september hardloopclinics, waar kinderen op een speelse en verantwoorde manier leren hardlopen. Zij kunnen dan goed voorbereid meedoen aan de KidsRun-uurloop op 6 oktober in Zuidhorn, Marum of Leek. Ook mensen met een beperking worden uitgenodigd om mee te lopen. Voor hen zijn er voorbereidende wandelclinics in Leek of hardloopclinics in Grootegast.

Het volledige muziekprogramma bij de Westerkwartier Marathon: 
Leek 13.30-17.00 uur Rodenburg zanger Matthew
Tolbert 13.30-17.00 uur De Postwagen Steelband Panmagic
Zuidhorn 10.45-13.45 uur Holtplein band The Davies
Niekerk 11.00-13.00 uur De Rotonde Mosterd na de Maaltijd
Grootegast 11.00-13.45 uur Restaurant De Klap 1 BoomBoomBoys
Grootegast 11.30-14.00 uur Albel Tasmanplein Abel Tasmankoor
Marum 13.15-15.30 uur Gemeentehuis Harmonie Marum
Niebert 13.15-16.15 uur J.H. de Boerstraat band De Smit

Het bericht Acht optredens bij Westerkwartier Marathon verscheen eerst op InfoLeek.