Burgemeester Hoekstra van start met afscheidstournee

Burgemeester Hoekstra van start met afscheidstournee

TOLBERT – Dinsdagavond 11 september is burgemeester Berend Hoekstra met zijn echtgenote Harma Hoekstra-Topper gestart met de afscheidstournee.

Dit alles omdat op 1 januari 2019 de gemeente Westerkwartier begint en daarmee een einde komt aan de gemeente Leek. Dat betekent ook het afscheid van burgemeester Hoekstra, die deze functie sinds december 2005 bekleedde.

Hoekstra bezoekt de komende periode op de dinsdagavond tussen 19.30 en 21.00 acht locaties in de gemeente waar inwoners onder het genot van een kopje koffie/thee of een drankje op informele wijze afscheid kunnen nemen. De eerste avond vond plaats in het wooncentrum Tolberterheem aan de Swing 2 in Tolbert. Enkele mensen kwamen langs om de burgemeester en zijn echtgenote een hand te schudden onder het genot van een drankje en een hapje terwijl enkele ervaringsverhalen verteld werden.

Zo spraken wij de 75-jarige Martin de Boer die inmiddels 5 jaar in Tolbert woont nadat Martin zijn lovende woorden genoteerd had bij de ingang. De Boer was altijd nauw betrokken bij de Samuel Levie Stichting en leerde burgemeester Hoekstra kennen toen hij regelmatig langs kwam voor een kop koffie. “Ik had altijd erg fijn contact met onze burgervader, zo mochten we voor grote vergaderingen zelfs gebruik maken van de vergaderruimte in het gemeentehuis. Ik ga Hoekstra zeker wel missen en vind het daarnaast ook jammer ook dat de afstand tussen de burgervader en inwoners door deze samenvoeging behoorlijk groter wordt. Deze manier van afscheid nemen vind ik erg gepast en fijn dat voor de inwoners zo de kans geboden wordt de burgemeester nog een hand te schudden.”

Voor de overige locaties zie dit bericht: Burgemeester Hoekstra gaat afscheid nemen met een afscheidstournee

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

Het bericht Burgemeester Hoekstra van start met afscheidstournee verscheen eerst op InfoLeek.