Campagneteam Groen Licht organiseert fietsclinic voor 70-plussers in Leek

Campagneteam Groen Licht organiseert fietsclinic voor 70-plussers in Leek

LEEK – De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen.

Inwoners van de provincie Groningen worden daarom bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo organiseert het campagneteam op 20 september 2018 in Leek een fietsclinic voor 70-plussers om hen bewust te maken van ‘gevaren’ tijdens het fietsen. 

Fietsclinic voor 70-plussers
Op donderdag 20 september 2018 organiseert het team van Groen Licht een fietsclinic in Leek voor 70-plussers. Tijdens deze clinic wordt voorlichting gegeven over fit en veilig blijven fietsen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • U leert beter omgaan met verminderende reactiesnelheid, afname van o.a. gehoor, zicht en hoe houd je op de fiets een goede balans/evenwicht?
  • Er worden tips en trucs gegeven voor het gebruiken van de juiste ondersteuning en de versnellingen.
  • Er komen verschillende oefeningen voor een betere fietsvaardigheid aan bod.
  • Het verkeer is veranderd, hoe ga je dan nog veilig met elkaar om in het verkeer?
  • Er is gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen.
  • Afsluitend is er een quiz: ‘Wat is uw echte fietsleeftijd?’

De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat u uw fiets meeneemt.

Aanmelden en locatie
Wilt u graag deelnemen? Aanmelden kan via www.groenlichtgroningen.nl/leek. Deelname is gratis. Er worden twee clinics gegeven: van 9:30 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 16:30 uur. De clinics vinden plaats in dienstencentrum De Schutse, Oldenoert 32 te Leek. Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kunt u contact opnemen met de Fietsersbond: t.scholtens@fietsersbond.nl / 0619608690.

‘Ik ga voor Groen Licht!’
Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan. Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.

Campagne Groen Licht Groningen
Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen.

Het bericht Campagneteam Groen Licht organiseert fietsclinic voor 70-plussers in Leek verscheen eerst op InfoLeek.