Gratis Fitheidscheck bij de Westerkwartier Marathon

Gratis Fitheidscheck bij de Westerkwartier Marathon

WESTERKWARTIER – In het kader van de Healthy Ageing Week staat de Healthy Living Room op zaterdag op het finishterrein van de Westerkwartier Marathon. Hier kan iedereen een gratis leefstijl check doen: je krijgt enkele vragen voorgelegd en je kunt een aantal korte fysieke testjes doen.

Na afloop krijgt iedere deelnemer de uitslag geprint mee, zodat je weet je hoe je er fysiek voor staat. De test wordt afgenomen door medewerkers van het Healthy Ageing Network, waarin o.a. UMCG en gemeente Groningen samenwerken en zij geven ook meteen een aantal tips met betrekking tot je leefstijl. Tijdens de Healthy Ageing Week wil men minimaal 500 mensen in Noord Nederland aan deze testjes laten meedoen.

De testruimte is een grote uitklapbare trailer, waar je ook gezellig kunt zitten. De Healthy Living Room staat geparkeerd  op Sportpark Rodenburg in Leek, zaterdag 6 oktober van 13-17 uur. De test is voor iedereen geschikt: sporters, toeschouwers, kinderen, ouderen enz. en kan helpen om keuzes te maken om je leefstijl aan te passen.

Op die middag zijn er nog veel meer activiteiten op het parkeerterrein van Sportpark Rodenburg: een KidsRun uurloop om 14.30 uur, een luchtkussen voor de jeugd, muziekoptreden, de finish en prijsuitreiking van hardlopers van de hele en halve marathon, en de finish van vele wandelaars.


Het bericht Gratis Fitheidscheck bij de Westerkwartier Marathon verscheen eerst op InfoLeek.