Kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold gaat op de schop op verzoek van omwonenden

Kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold gaat op de schop op verzoek van omwonenden

OOSTWOLD – De kruising Hoendiep/Kerkeweg in Oostwold wordt verbeterd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders van Leek besloten. Omwonenden en de dorpsverenigingen Oostwold en Den Horn hebben zich sterk gemaakt voor een herinrichting van de kruising. Doel is schoolkinderen tussen Den Horn en Oostwold meer veiligheid te bieden.

Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn passeren meer schoolkinderen op de fiets dit kruispunt. De wens om het kruispunt te verbeteren is opgenomen op een knelpuntenlijst van de verkeersvisie. Deze verkeersvisie is vastgesteld door de gemeenteraad en samen met de bevolking tot stand gekomen.

De verkeersvisie bevat de uitgangspunten en hoofdlijnen van het gemeentelijk mobiliteitsbeleid. In het bijbehorende uitvoeringsprogramma 2018, zijn middelen voor de aanpak gereserveerd. Ook de provincie ondersteunt de verbetering vanuit het project “subsidieregeling fiets”.

Met het maatregelenpakket is het college van burgemeester en wethouder dan ook verheugd een fietsroute voor vooral schoolgaande kinderen te kunnen verbeteren.

Naast de genoemde kruising wordt de bocht Hoendiep ZZ/Kerkeweg, aan de andere zijde van het water, verruimd. Zo kan vrachtverkeer makkelijker de route over de bestaande brug nemen. Ook daardoor wordt de verkeersveiligheid, vooral voor fietsers, op de Kerkeweg tussen Oostwold en het Hoendiep, verder verbeterd.

De werkzaamheden zijn dit najaar ingepland.

Het bericht Kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold gaat op de schop op verzoek van omwonenden verscheen eerst op InfoLeek.