Lindenborg College Tour met workshops studievaardigheden

Lindenborg College Tour met workshops studievaardigheden

LEEK – Op maandag 8 en dinsdag 9 oktober 2018 krijgen de leerlingen van de Lindenborg van rsg de Borgen verschillende workshops studievaardigheden. Veel leerlingen in de bovenbouw van het vwo of havo onderschatten het leren voor de toetsweken.

Ze starten te laat met leren en halen daardoor cijfers die moeilijk op te halen zijn. Sinds een aantal jaren biedt de Lindenborg daarom  succesvolle workshops studievaardigheden aan. De leerlingen krijgen drie workshops van een half uur:

Effectief studeren: het is belangrijk dat je inzicht hebt/krijgt in je eigen leerproces. Je bent zelf verantwoordelijk voor je studie. Het gaat om zelfsturing en eigenaarschap over je studie. Studievaardigheden: woordjes leren en teksten samenvatten kan op veel verschillende manieren; aantal manieren komt aan de orde. Plannen: in deze workshop leggen we uit hoe het korte- en langetermijngeheugen werkt. We bespreken een aantal planschema’s met de leerlingen.

De leerlingen sluiten deze ‘onderhoudsbeurt’ van hun studievaardigheden af met een inspirerende Lindenborg-uitvoering van het programma College Tour. Te gast is Ben Woldring, directeur van de Bencom Group.
Naast talent bereik je iets door je in te spannen. Je moet er wat voor doen. Wie anders dan Ben Woldring kan dit aan de leerlingen uitdragen. Hij is op 13-jarige leeftijd gestart met een telefoonvergelijkingssite. Hij heeft initiatief genomen en eigen doelen opgesteld, eigenschappen die ook nodig zijn om op school te slagen. Met de Lindenborg College Tour laten we de leerlingen dat op een leuke manier ervaren. Collega Chris Stuut, De Twan Huys van de Lindenborg, gaat de vragen van leerlingen in goede banen leiden.

Het bericht Lindenborg College Tour met workshops studievaardigheden verscheen eerst op InfoLeek.