Poëzie op Nienoord en rsg De Borgen maken dichtkunst toegankelijk

Poëzie op Nienoord en rsg De Borgen maken dichtkunst toegankelijk

LEEK – De 2e editie van Poeze op Nienoord belooft een groot succes te worden. Naast de deelname van de professionele dichters Atze van Wieren, Ria Westerhuis, Are Meijer, Willem Tjebbe Oosterbrink, en Tonko Ufkes  nemen ook de 4e jaars leerlingen van RSG De Borgen deel. Presenteren en schrijven van Poezie is namelijk een onderdeel van het examen Nederlands.

Leerlingen konden kiezen uit het voordragen van een gedicht of het schrijven van een gedicht met als thema Opstand(tevens het thema van de maand van de geschiedenis).

Drie leerlingen worden genomineerd om werk voor te dragen van R. Opland en M. Vasalis. Vijf leerlingen worden genomineerde de eigen geschreven gedichten op het thema Opstand voor te dragen. Een deskundige jury bestaande uit de dichters Anneke Wasscher en Atze van Wieren selecteren de prijswinnaars.

Poëzie op Nienoord is een onderdeel van Kunst op Nienoord, de tweedaagse kunstbeurs met 33 deelnemers en  ruim 150 kunstwerken en wordt georganiseerd door museum Nienoord. Het is een binnenbeurs met ook een buitenaanbod in de prachtige Engelse landschapstuin. Het koetshuis wordt ingericht als atelier met demonstraties tekenen, schilderen, gals- en houtbewerken en boetseren.

Openingstijden en entree
Voor een bezoek aan de poëziemiddag betaalt u Є 6,00 Met een toeslag van Є 2,00 heeft u ook toegang tot Kunst op Nienoord. Reserveren is wenselijk via info@museumnienoord.nl  Start om 14.00 uur.

Bereikbaarheid
Museum Nienoord ligt centraal in Noord-Nederland op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Gelegen aan de A7 10 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Eenmaal aangekomen kunt u gratis

Het bericht Poëzie op Nienoord en rsg De Borgen maken dichtkunst toegankelijk verscheen eerst op InfoLeek.