Ondernemers enthousiast over Westerkwartierse Uitdaging

Ondernemers enthousiast over Westerkwartierse Uitdaging

WESTERKWARTIER – Vorige week dinsdagavond gingen meer dan 70 ondernemers uit het Westerkwartier de Uitdaging aan verbindingen te leggen tussen mensen uit de Westerkwartierse samenleving en het bedrijfsleven.

Het bestuur van Stichting de Westerkwartierse Uitdaging is overweldigd door het grote aantal ondernemers dat vorige week de startbijeenkomst in Het Hooge Heem in Grootegast bijwoonde. Met het zetten van een handtekening gaf het merendeel van de aanwezigen aan dat zij actief wil deelnemen door hun expertise, menskracht en materialen in te zetten voor maatschappelijke organisaties, stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven. Na de officiële kick off kwamen enkele bedrijven zelfs al met een concreet aanbod.

De Uitdaging laat zich het best omschrijven als een bemiddelingsbureau dat verbindingen legt tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven, waarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving wordt ondersteund.  Aan de hand van een aantal voorbeelden gaf Tanja Haseloop, manager van de Noordenveldse Uitdaging, in haar openingstoespraak aan dat door samen te werken heel veel gerealiseerd kan worden. Ook Sieger Dijkstra, ondernemer en ambassadeur van de noordelijke Uitdagingen, vertelde in zijn speech dat met het beschikbaar stellen van expertise en materialen meer bereikt wordt dan door bijvoorbeeld sponsoring.

Burgemeester Kosmeijer van de gemeente Marum legde uit waarom de Westerkwartier gemeenten hun commitment hebben afgegeven. Het bestuur van de Westerkwartierse Uitdaging bestaat uit Carlo Ezinga (Rabobank), Henk Hofman (Novatec), Fokke Jan van Veen (Koninklijke Oosterhof Holman) en Hans Bergsma (Gebiedscoöperatie Westerkwartier). Voorzitter is Klaas Lindeboom, directeur van het Hooge Heem in Grootegast. Mariël de Bruijn is manager van de Westerkwartierse Uitdaging.

Op 30 oktober 2018 organiseert de Westerkwartierse Uitdaging een bijeenkomst voor vrijwilligersorganisaties, verenigingen en stichtingen. Meer informatie is te vinden op de website van De Westerkwartierse Uitdaging.Het bericht Ondernemers enthousiast over Westerkwartierse Uitdaging verscheen eerst op InfoLeek.