Grondtransport van Leekstermeergebied naar De Drie Polders

Grondtransport van Leekstermeergebied naar De Drie Polders

LEEK – Vanaf vandaag woensdag 3 oktober rijden vrachtwagens met grond gedurende 10-12 werkdagen van het Leekstermeergebied (Polder Vredewold) naar De Drie Polders. Deze grond is nodig om de kades van het waterbergingsgebied in het Zuidelijk Westerkwartier te realiseren.

Tijden en route
Het transport vindt plaats op doordeweekse dagen tussen 8.30 en 15.00 uur, zodat de omgeving en schoolgaande kinderen hier zo min mogelijk hinder van ondervinden. De vrachtwagens rijden vanuit de polder Vredewold over de Hoofdstraat in oostelijke richting over het viaduct van de A7 via de Mienscheer naar De Drie Polders. Hier worden de vrachtwagens gelost.

Vervolgens rijden de lege vrachtwagens via de Mienscheer in westelijke richting ten noorden van de A7 via de Pasop en Midwolde terug naar Vredewold om weer geladen te worden. De route is zo uitgestippeld dat vrachtwagens elkaar niet tegenkomen en onveilige situaties worden vermeden. Op bijgaande kaart ziet u de route, die in overleg met de gemeente Leek tot stand is gekomen.Rijroute plattegrond
Klik voor grotere versie

Nieuwe natuur in het Zuidelijk Westerkwartier
In het Zuidelijk Westerkwartier wordt 2.800 hectare nieuwe natuur ontwikkeld. In drie gebieden, Polder de Dijken-Bakkerom, De Drie Polders en het Dwarsdiep, combineren we dit met het creƫren van waterberging, zodat extra ruimte beschikbaar komt voor het (tijdelijk) opvangen van (regen)water. Om de waterbergingsgebieden te realiseren moeten we kades maken.

Het bericht Grondtransport van Leekstermeergebied naar De Drie Polders verscheen eerst op InfoLeek.