Grand Café Restaurant ‘opde Dam’ lanceert nieuwe menukaart

Grand Café Restaurant ‘opde Dam’ lanceert nieuwe menukaart

LEEK – Grand Café Restaurant ‘opde Dam’ kreeg al snel na de opening in februari 2017 veel waardering en lof van de bezoekende gasten. Nu, bijna twee jaar verder, blijkt dat deze verwachtingen volledig waar gemaakt zijn.

Sterker, de waardering van de gasten is sindsdien nog verder gestegen. Dit en het feit dat men terugkijkt op een geslaagd voorjaar en zomerseizoen met stijgende lijn is het tijd voor enige vernieuwingen om de gasten blijvend te verwennen en te verrassen.

Nieuwe menukaart
Naast de service gerichte en vriendelijke bedieningsmedewerkers is dit voor een belangrijk deel de verdienste van chef-kok Hans Parmentier en collega kok Yvonne de Bruin. Beide koks zijn met recht trots op de nieuwe menukaart die zij hebben samengesteld voor het najaar en winterseizoen. Deze, ook weer op het seizoen aangepaste menukaart kent nu ‘warmere’ gerechten dan de veelal kleurrijkere frisse zomerkaart.

‘We spelen met de te gebruiken ingrediënten in op de seizoenen om de menu’s samen te stellen. Wij werken alleen met verse en het liefst zoveel mogelijk streekproducten en alle menu’s worden volledig in eigen keuken door ons gemaakt en samengesteld. Van nul tot het het uiteindelijke menu zoals de gasten het krijgen geserveerd, dat is het mooiste om te doen en daar gaan we voor’, aldus de beide ter zake kundige koks. Parmentier en De Bruin kunnen, als ze het vooraf te horen krijgen van de gasten, in de keuken rekening houden met bepaalde allergieën van gasten en of indien gewenst glutenvrij koken.

Proeverijen
Nieuw idee van de koks is de ‘Proeverij van ”opde Dam’. Proef het beste van de uitgebreide menukaart, zowel amuses als gerechten als een soepje, alles komt voorbij in een zes tot acht gerechten proeverij met veel heerlijke verrassingen. Hierbij mag u vooraf aangeven wat u niet mag of liever niet eet. Hierna stelt de keuken de proeverij samen. Optioneel mogelijk met aperitief en een wijnarrangement, specifiek gekozen  wijnen uit het brede assortiment om tijdens proeverij te genieten. Gastheer Lennard zal u desgewenst van kundig advies voorzien.

Speciale ruimte
Recent is een nieuw ingerichte zaal(tje), vrij van het restaurant, in gebruik genomen, geschikt voor maximaal rond 15 personen. Het zaaltje kent veel privacy en mede daardoor bijzonder geschikt voor dagvergaderingen, zakelijke lunches, proeverijen met vrienden/vriendinnen, vriendengroepen, verjaardag viering, etc. Voor meer informatie en of bijvoorbeeld reserveringen voor de zaal kan men altijd vrijblijvend even contact opnemen met het grand café restaurant.

Openingstijden
Grand Café Restaurant ‘opde Dam”, n in hartje centrum van Leek is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. De keuken is, in principe, open tot 20.30 uur. Van 1 oktober tot 1 april is het grand café restaurant zondags vanaf 12.00 uur open. Parkeren is mogelijk in de directe nabijheid van het restaurant. Telefonisch is het grand café restaurant te bereiken  op 0594-726007, email:info@opdedam.nl, website www.opdedam.nl en is gevestigd op De Dam 1, 9351 LV Leek.Het bericht Grand Café Restaurant ‘opde Dam’ lanceert nieuwe menukaart verscheen eerst op InfoLeek.