VVD wil spoor tot in centrum van Leek

VVD wil spoor tot in centrum van Leek

LEEK – De VVD Westerkwartier steunt de plannen van Nienoord Spoor, om de huidige Nienoord-spoorlijn door te trekken tot in het nabijgelegen Centrum van Leek.

VVD-kandidaat Cheyenne Knottnerus: “Zo’n spoorverbinding brengt niet alleen meer bezoekers naar het Park, maar lost ook nog eens een steeds groter wordend parkeerprobleem op. De attractie begint dan al in het Centrum van Leek!”

Volgens de plannen kan er op de rotonde bij de bushalte tevens een nieuw Spoorwegstation komen. Cheyenne: “Bezoekers worden dan direct in stijl naar het attractiepark gebracht. De stemming zit er dan al gelijk in. En Openbaar Vervoer wordt gestimuleerd. Nienoord Spoor is het grootste miniatuur-spoorwegbedrijf van Nederland en bestaat inmiddels al meer dan 50 jaar. In die periode hebben ze al meer dan 3 miljoen (!) reizigers vervoerd.”

De VVD-fractie was afgelopen zaterdag op werkbezoek bij Nienoord. Volgens Voorzitter Ronald Smits van Nienoord Spoor is er de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in de spoorlijn. Er is een nieuw perron gekomen en er zijn nieuwe rails aangelegd. Vrijwilligers hebben een prachtige remise gebouwd. Nu kunnen verschillende modeltreinen gebruik maken van het spoorwegnet.

Het bericht VVD wil spoor tot in centrum van Leek verscheen eerst op InfoLeek.