Laatste 17 Stolpersteine worden vrijdag 12 oktober gelegd in Leek

Laatste 17 Stolpersteine worden vrijdag 12 oktober gelegd in Leek

LEEK – Komende vrijdag worden de laatste 17 Stolpersteine in de gemeente Leek gelegd. De eerste steen wordt om 9.00 u gelegd aan de van Panhuyslaan nr 2.

Hierna worden de andere stenen gelegd. Bij elke steen zullen leerlingen van de Borgen een levensbericht uitspreken. Rabbijn Gaillard spreekt een gebed uit. Aansluitend is er  vanaf 11.00 u in de Roomsterborgh een slotmanifestatie om het project Stolpersteine in Leek af te ronden

Tijdens deze manifestatie wordt het boekje Een zwarte bladzijde gepresenteerd in combinatie met een film waarin de verhalen van 4 door de nazi`s vermoordde Leeksters wordt verteld. De film is gemaakt door Tjerk Bekius naar een scenario van Paul Tameling.

Medewerking verleenden de verhalenvertellers Hennie van der Laan en Eelco Solle. Vanaf 14.00 u is de tentoonstelling en de film te bekijken. Op de weekenden in oktober is op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur de tentoonstelling te bezoeken. Bezoekers ontvangen daar gratis het boekje Een zwarte bladzijde. In het boekje staat ook een plattegrond met daarop alle Stolpersteine.

Het bericht Laatste 17 Stolpersteine worden vrijdag 12 oktober gelegd in Leek verscheen eerst op InfoLeek.