Festiviteiten wegens 60-jarig bestaan van Novatec

Festiviteiten wegens 60-jarig bestaan van Novatec

TOLBERT – Op 29 oktober 1958 is aan de Feithsweg in Tolbert de eerste steen gelegd van het gebouw van De Zevensprong. De Zevensprong is een rechtsvoorganger van het huidige Novatec.

In dit gebouw is de hoofdvestiging van het sociaal werkbedrijf Novatec ondergebracht. In de 60 jaar dat Novatec bestaat, is veel veranderd, maar één ding bleef hetzelfde: de ongelooflijke waarde die werk heeft voor mensen met een arbeidsbeperking. Dan gaat het niet alleen om structuur en een zinvolle dagbesteding, maar ook om zelfvertrouwen, om een sociaal netwerk, om meedoen in de samenleving, om inkomen.

Novatec is het sociaal werkbedrijf van de vier Westerkwartiergemeenten en de gemeente Noordenveld en heeft twee bedrijfsonderdelen. In het beschutte bedrijf werken mensen in een aangepaste omgeving. Op de hoofdvestiging in Tolbert zijn de inpakafdelingen voor food en non-food gevestigd, alsmede de spuiterij en de afdeling catering en schoonmaak.

Aan de Oldebertweg in Tolbert exploiteert Novatec een kringloopcentrum en op Landgoed Nienoord in Leek is de kwekerij van Novatec gevestigd. Het andere bedrijfsonderdeel van Novatec is NovaWork. NovaWork is belast met individuele- en groepsdetacheringen van mensen met een arbeidsbeperking bij een groot aantal bedrijven en overheids- en onderwijsinstellingen.

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Novatec worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een groot personeelsfeest in De Postwagen op vrijdagavond 2 november 2018.

Op zaterdag 20 oktober a.s. organiseert Novatec te Tolbert een Open Dag. Op deze dag zullen de deuren geopend zijn van 12.00-16.00 uur. De Open Dag wordt georganiseerd om familieleden, klanten, ondernemers, bestuurders, politici, omwonenden en andere belangstellenden kennis te laten maken met het beschutte bedrijf van Novatec. De rondleiding start op de hoofdvestiging aan de Feithsweg 4 te Tolbert. Daarvandaan kunt u ook een uitstapje maken naar het Kringloopcentrum aan de  Oldebertweg 60 te Tolbert (‘om de hoek’) en naar de Kwekerij, Oosterheerdtstraat 7a te Leek. Voor vervoer tussen de locaties in Tolbert en Leek wordt gezorgd. NovaWork zal laten zien hoe de weg van intake naar detachering kan lopen.

Als ondernemer kunt u met NovaWork nagaan welke mogelijkheden er zijn om gemotiveerd en gekwalificeerd personeel bij u aan de slag te laten gaan. Het programma van de Open Dag biedt veel activiteiten, waardoor u een goed beeld krijgt van Novatec. Daarnaast is er alle gelegenheid om te zien wat voor werkzaamheden de medewerkers verrichten maar ook om met hen in gesprek te gaan. Voor de inwendige mens wordt uiteraard ook gezorgd.

Op maandag 29 oktober 2018 (van 15.00-18.00uur) organiseert Novatec een symposium ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan in De Postwagen te Tolbert. Thema tijdens dit symposium is de taak en rol van Novatec nu en in de toekomst, onder de titel: ‘de waarde van Novatec’. Vanuit verschillende invalshoeken wordt ingegaan op de kansen en mogelijkheden van het bedrijf Novatec, nu en in de toekomst. Tijdens het symposium houdt Jan-Jaap de Haan, directeur van Cedris, landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie, een inleiding over de waarde en de betekenis van werk voor mensen met een arbeidsbeperking.

Daarna gaat de dagvoorzitter Hester Macrander (theatermaker, cabaretier) op humoristische en verbindende wijze in gesprek met Jan-Jaap de Haan en drie andere forumleden. Dat zijn Bert Nederveen (de voorzitter van het bestuur van Novatec), André Kurvers (de voorzitter van de Wsw Adviesraad Novatec) en Heimen van Diest (eigenaar van de Sylvaphane Groep met vestigingen in onder meer Leek, Tolbert en Zwolle). Het symposium wordt afgesloten met een ‘feestrede’ door Job Cohen, de voorzitter van Cedris.

Het bericht Festiviteiten wegens 60-jarig bestaan van Novatec verscheen eerst op InfoLeek.