NOSBO-competitie en rapidavond voor voor schaakclub Leek

NOSBO-competitie en rapidavond voor voor schaakclub Leek

GRONINGEN/LEEK – Op 11 oktober 2018 speelde het eerste team van de schaakclub Leek uit tegen tegen de Groninger Combinatie 2. Leek begon met een 1-0 voorsprong door een vooruitgespeelde partij van Pieter Doller.

De voorsprong werd uitgebreid naar 3-0; Tijmen Hofstra won door 2 sterke vrijpionnen op de damevleugel, en Sander Westerlaan ving in het eindspel een loper. Rients Faber kwam in een gelijke stand remise overeen, en ook Erwin Heijnen speelde remise na 3 keer dezelfde stelling op het bord. Martien Veldman maakte het toren tegen paard eindspel vakkundig af. Issa Albadeen kwam na pion verlies in een verloren loper eindspel terecht, Frans Huisman haalde het laatste punt binnen door af te wikkelen naar een gewonnen pionnen eindspel, einstand 6-2. Leek 1 staat nu tweede in Hoofdklasse A.

Tijmen Hofstra staat na de eerste avond om het Open Leekster Rapidschaakkampioenschap bovenaan met drie overwinningen en een remise. Vlak achter hem staan Doller, Veldman, Albadeen en Smedinga. De NOSBO-bekerloting heeft als resultaat opgeleverd dat Leek 1 uit speelt tegen HSP/Veendam 4 en Leek 2 mag het thuis opnemen tegen het sterke Assen 1.

Het bericht NOSBO-competitie en rapidavond voor voor schaakclub Leek verscheen eerst op InfoLeek.