Centraal verkiezingsborden plakken in het Westerkwartier

Centraal verkiezingsborden plakken in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Zaterdag 20 oktober gaan de negen politieke partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, gezamenlijk verkiezingsposters plakken.

Op de gemeentewerven van de vier Westerkwartiergemeenten liggen de bekende verkiezingsborden klaar. De vertegenwoordigers van de politieke partijen kunnen op de werven aan de slag met behangplaksel en kwast om hun eigen posters op de verkiezingsborden te plakken.

Plakken
De ‘plakkers’ toeren door de vier gemeenten. Ze beginnen in Grootegast (10 borden). Daarna gaan ze naar Marum (7 borden) en vervolgens doen ze Leek aan (8 borden). De plakronde eindigt in Zuidhorn (22 borden incl. 3 voor Middag). De route langs de gemeenten met de locaties en tijden ziet er als volgt uit:

10.00 uur            Grootegast: Rondweg 15 (naast loodgieter Buist)
11.00 uur            Marum: Kruisweg 42- 46 (achter brandweerkazerne)
12.00 uur            Leek: Tolberterstraat 66 (achter het gemeentehuis)
13.00 uur            Zuidhorn: Transportweg 2 in Noordhorn

Plaatsen
Een week later plaatsen de gemeenten de verkiezingsborden in het Westerkwartier en het deel Middag van de gemeente Winsum.

Verkiezingen
Woensdag 21 november 2018 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Deze nieuwe gemeente ontstaat per 1 januari 2019 door samenvoeging van de huidige gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en het gebied Middag (Ezinge, Feerwerd en Garnwerd), dat nu nog bij de gemeente Winsum hoort. De partijen die meedoen aan de verkiezingen in het Westerkwartier zijn: CDA, CU, D66, GroenLinks, PvdA, Sterk Westerkwartier, VVD, VZ Westerkwartier en 50plus Westerkwartier.

Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op www.westerkwartier.nl/verkiezingen.

Het bericht Centraal verkiezingsborden plakken in het Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.