Telecom Service Groep behaald twee ISO certificeringen

Telecom Service Groep behaald twee ISO certificeringen

LEEK – Telecom Service Groep heeft met het behalen van zowel de ISO 27001 als de NEN 7510 certificering een belangrijke stap voorwaarts gezet. Met het behalen van deze mijlpaal is Telecom Service Groep nog beter in staat om antwoord te geven op hedendaagse en toekomstige klantwensen en -eisen.

ISO 27001 certificering
ISO 27001 is dé internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. Met de behaalde certificering wordt aangetoond dat maatregelen, processen en procedures zijn gedefinieerd om te voldoen aan de eisen rondom informatiebeveiliging.

Arjan Snippe, Security Officer Telecom Service Groep: “Het behalen van de ISO 27001 certificering was voor ons heel belangrijk. Het is essentieel om zorgvuldig om te gaan met vertrouwelijke gegevens en de privacy van onze relaties. Met het behalen van dit certificaat wordt objectief en onafhankelijk aangetoond dat informatiebeveiliging binnen Telecom Service Groep structurele aandacht heeft.”

NEN7510 certificering
De NEN 7510 is een norm voor informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. Arjan Snippe: “Als aanbieder van telecom, ICT en beveiligingsoplossingen, met name in de zorg, was de certificering van NEN 7510 een logische keuze. Met het behalen van deze certificering garanderen wij onze klanten dat wij integer en betrouwbaar omgaan met informatie. Ook met het oog op de AVG-ontwikkelingen is de NEN 7510 een belangrijke kwaliteitsnorm.”

Continu proces
Natuurlijk is het bewaken, het op niveau houden en verbeteren van informatiebeveiliging een continu proces. De certificering is drie jaar geldig en tussentijds worden er jaarlijks audits uitgevoerd. Daarnaast is bewustwording uitermate belangrijk. “Er is voortdurend aandacht voor dit onderwerp, bijvoorbeeld tijdens periodieke securitysessies voor medewerkers, interne audits en door nieuwe medewerkers tijdens de introductie een securityvideo te tonen. Je kunt met techniek heel veel oplossen, maar alles valt of staat toch met mensen, die maken het verschil!” aldus Arjan Snippe.

Enorm trots
Telecom Service Groep is met de certificering van zowel ISO 27001 als NEN 7510 onderscheidend in de markt. André Pastoor, Algemeen Directeur: “Uiteraard zijn wij enorm trots dat we deze certificeringen hebben behaald. Een garantie dat we gegevens optimaal beschermen en beveiligen, essentieel voor de klantrelatie van nu en de toekomst.”


Het bericht Telecom Service Groep behaald twee ISO certificeringen verscheen eerst op InfoLeek.