Kandidaat raadsleden bezoeken bibliotheken in nieuwe gemeente Westerkwartier

Kandidaat raadsleden bezoeken bibliotheken in nieuwe gemeente Westerkwartier

WESTERKWARTIER –Wie zijn de toekomstige volksvertegenwoordigers binnen de nieuwe gemeente Westerkwartier? Wat vinden zij belangrijk? En wat juist niet? In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, organiseren Bibliotheken Grootegast, Zuidhorn, Marum en Leek een ‘Groet & Ontmoet’-bijeenkomst in de bibliotheek.

Hiermee bereiden ze inwoners voor op het maken van een stemkeuze. De bibliotheken nodigen iedereen van harte uit om langs te komen. Voor een actueel overzicht van de bijeenkomsten: biblionetgroningen.nl/verkiezingenwesterkwartier.

Inwoners voorbereiden op een stemkeuze
De bibliotheek heeft als een van haar kernfuncties ‘ontmoeting en debat’. Biblionet Groningen ondersteunt de bibliotheken daarom bij het organiseren van bijeenkomsten voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Door politiek en burger met elkaar om tafel te brengen, dragen we bij aan de ontmoetingsfunctie van de bibliotheek. En daarmee bereiden we inwoners voor op het maken van een stemkeuze.

Groet & Ontmoet voor iedereen, ook niet-leden
Tijdens de Groet & Ontmoet-bijeenkomsten op 29 oktober, 31 oktober, 6 november en 9 november, kunnen inwoners (leden en niet-leden van de bibliotheek), kennismaken met kandidaat raadsleden van alle deelnemende politieke partijen.

In gesprek, niet in debat over actuele, lokale onderwerpen
Het programma van de Groet & Ontmoet-bijeenkomsten bestaat uit een kennismaking en – onder leiding van een gespreksleider – het op een speelse manier in gesprek gaan over actuele, lokale onderwerpen. De bezoekers, vrijwilligers en medewerkers bepalen de agenda; Waar willen zij het over hebben? Dit kan gaan over de spreiding van voorzieningen, maar kan net zo goed gaan over bijvoorbeeld windenergie.

Bibliotheken Grootegast, Zuidhorn, Marum en Leek nodigen iedereen van harte uit om langs te komen, kennis te maken en in gesprek te gaan over actuele, lokale onderwerpen.

Bibliotheek Grootegast      Maandag 29 oktober          19.30 uur
Bibliotheek Zuidhorn         Woensdag 31 oktober        19.30 uur
Bibliotheek Marum            Dinsdag 6 november         19.30 uur
Bibliotheek Leek                Vrijdag 9 november           19.30 uur

Voor een actueel overzicht van alle bijeenkomsten en meer informatie: biblionetgroningen.nl/verkiezingenwesterkwartier.

Het bericht Kandidaat raadsleden bezoeken bibliotheken in nieuwe gemeente Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.