60 jaar Novatec te zien in ‘de Tijdmachine’

60 jaar Novatec te zien in ‘de Tijdmachine’

TOLBERT – In 2018 bestaat het sociaal werkbedrijf Novatec 60 jaar. Ter gelegenheid daarvan worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder de tentoonstelling ‘de Tijdmachine’ in de hoofdvestiging van Novatec aan de Feithsweg in Tolbert.

De Tijdmachine, de toekomst is NU
De Tijdmachine is een spectaculaire tentoonstelling over de geschiedenis van sociale werkgelegenheid in Nederland. Met deze tentoonstelling willen Cedris (koepelorganisatie voor sociale werkbedrijven) en SBCM (kenniscentrum sociale werkgelegenheid) bijdragen aan een maatschappelijke discussie over de inclusieve arbeidsmark. Je reist door de afgelopen eeuwen naar de toekomst en leert over de aanpak van armoede, opvoeding en onderwijs, en over het ontstaan en de ontwikkeling van banen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Wat is het doel?
In de Tijdmachine ervaar je dat het vraagstuk van de sociale werkgelegenheid er een is van alle tijden. Wie is verantwoordelijk voor mensen die extra steun nodig hebben? Dat is de centrale vraag. Ook voor de toekomst. Want er zijn nu te weinig banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Wij willen mensen hier bewust van maken en hen aanzetten om na te denken welke rol zij daarbij kunnen spelen.

Nieuwsgierig geworden?
Dan bent u van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te komen bekijken. De Tijdmachine staat bij Novatec van 18 oktober t/m 1 november a.s. en is op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur te bezichtigen. U kunt zich melden bij de receptie op de hoofdvestiging van Novatec, Feithsweg 4 te Tolbert. Uiteraard is de Tijdmachine ook te bezoeken op de Open Dag van Novatec op zaterdag 20 oktober a.s. van 12.00-16.00 uur.

Meer informatie over de Tijdmachine kunt u vinden op www.detoekomstis.nu

Het bericht 60 jaar Novatec te zien in ‘de Tijdmachine’ verscheen eerst op InfoLeek.