Clubtentoonstelling ’t Hollandertje zaterdag 3 november

Clubtentoonstelling ’t Hollandertje zaterdag 3 november

LEEK – Sinds een paar jaar  houdt kleindieren vereniging ’t Hollandertje uit Leek een eendaagse keuring.

Dat deze nieuwe formule succesvol is blijkt wel uit het grote aantal ingeschreven dieren. Meer  dan 200 kippen, konijnen en cavia’s zullen op deze dag beoordeeld worden door 4 ervaren keurmeesters.

De dieren zijn afkomstig van leden van ’t Hollandertje welke vereniging in de provincie Groningen nog als enigste een echte clubtentoonstelling organiseert.

Op een eendaagse show  kunnen fokkers en publiek meekijken hoe de dieren worden beoordeeld,

type, bouw, beharing en bevedering, kleur en algemene gezondheid zijn de belangrijkste kenmerken waarop de dieren worden beoordeeld en iedere fokker hoopt uiteindelijk eens een dier te hebben waar de keurmeester het felbegeerde U ( Uitmuntend) predicaat aan toebedeeld.

Dit jaar een grote collectie Lotharinger konijnen, een ras dat door de complexiteit van de tekening best moeilijk te fokken is maar in onze vereniging een aantal actieve fokkers kent.

Onder de deelnemers heerst een gezonde competitiestrijd waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. De fokkers zijn het gehele jaar bezig om juist op deze dag hun dier in uitmuntende conditie te krijgen. Dit heeft men niet altijd zelf in de hand zo heeft de afgelopen warme periode er voor gezorgd dat veel dieren pas nu verharen naar hun wintervacht en nog volop in de verharing zitten.

Een ieder is welkom om dit  allemaal van dichtbij mee te maken. de dag begint om 9.00 uur en rond 16.00 uur zullen de kampioenen bekend zijn. Een en ander wordt gehouden op het terrein van Otter dier compleet aan het Lorentzpark 18 in Leek.

Het bericht Clubtentoonstelling ’t Hollandertje zaterdag 3 november verscheen eerst op InfoLeek.