Leekster Eagles bekert verder

Leekster Eagles bekert verder

LEEK – Vrijdag 26 oktober bezocht het eerste team van Leekster Eagles beker-opponent Multicult uit Den Haag.

In de eerste helft waren het Karim Layeb (0-1 en 0-3) en Roy de Vries (0-2 en 0-4) die het doelsaldo voor Leekster Eagles bepaalden.  Enkele econden voor rust wist een speler van Multicult keeper Erwin Mensink te passeren.

Na de rust was het Fabio de Matos Fernandes die het scorebord opschroefde naar 1-5. Hierna verslapten de voetballers uit Leek enigszins en daar wisten de spelers van Multicult handig gebruik van te maken. De stand liep op naar 3-5 en er kwam weer wat gezonde spanning in de strijd. De mannen van Leekster Eagles lieten zich de kop niet gek maken en deden weer waar ze voor kwamen. Karim Layeb scoorde de 3-6 waarna ook Delano Dussel nog een duit in het zakje deed en er 3-7 van maakte. Erwin Mensink maakte zijn doel vrij voor Youri Tepper, een keeper uit de jeugdopleiding van Leekster Eagles. Youri Tepper zit bij de selectie van nationaal JO19 en gaat regelmatig met het eerste team mee om zo ervaring op te doen.

Aan de andere kant zette Multicult gelijktijdig de vliegende keeper in, waardoor de druk op op het Leekster doel opgevoerd werd. Dit resulteerde in een stand van 4-7. Het spel ging door en de druk bleef hoog waarbij Youri Tepper een paar stevige aanvallen wist te stoppen door de bal te keren. Een kleine minuut voor tijd wist Roy de Vries de bal te veroveren, en wie jarig is trakteert; met een gericht schot vanaf het Leekster doelgebied rolde de bal naar het doel van Multicult en kwam binnen de palen terecht. In de laatste seconden was het Multicult die de eindstand op 5-8 wist te brengen.

De loting heeft bepaald dat in de volgende bekerronde Leekster Eagles uit moet tegen Ere-divisionist Zeemacht uit Den Helder, deze zal in week 48 gespeeld gaan worden.

Agenda Leekster Eagles:
Vrijdag 2 november Leekster Eagles – ZVV Urk aanvang 20.30 uur, Sportcentrum Leek
Vrijdag 16 november Leekster Eagles – Os Lusitanos aanvang 21.00 uur, Sportcentrum Leek
Vrijdag 23 november HV/Veerhuys – Leekster Eagles aanvang 20.30 uur, Sporthal Vredehof Hoorn

Foto: Antje van der Wal 

Het bericht Leekster Eagles bekert verder verscheen eerst op InfoLeek.