Tweedeklas leerlingen ontwerpen toekomstige HUB vervoerknooppunten

Tweedeklas leerlingen ontwerpen toekomstige HUB vervoerknooppunten

LEEK/REGIO – Op vrijdag 2 november 2018 presenteren leerlingen van het Praedinius Gymnasium Groningen hun ontwerpen voor een hub. Dit is een vervoerknooppunt waar reizigers vlot kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. En waar zij op een prettige manier even kunnen wachten.

Extra voorzieningen maken de hub tot een aangename plek. Zo draagt de hub bij aan een snelle en comfortabele reis.

In opdracht van de provincie Groningen hebben de tweedeklassers in het kader van het vak Technasium in groepjes een ontwerp gemaakt voor vier verschillende hubs: station Uithuizen, P+R Haren, P+R Kardinge en de (nog te bouwen) P+R Leek A7. Zij moesten daarbij aandacht besteden aan innovatie en duurzaamheid maar de basis van veiligheid, vandalismebestendigheid en toegankelijkheid niet uit het oog verliezen. Dit is de derde keer dat de provincie een dergelijke opdracht heeft uitgezet aan leerlingen. Eerdere opdrachten waren op het ontwerpen van bushaltes en hubs gericht.

Publieksprijs
Organisaties die bij de ontwikkeling van de hubs in Groningen betrokken zijn, mogen deze middag hun stem uitbrengen door hun top 3 in te vullen. De beste presentatie ontvangt de publieksprijs. Een officiƫle beoordeling door de docenten en de opdrachtgevers (provincie, gemeente Groningen en het OV-bureau) vindt een week later plaats. De publieksbeoordeling wordt in deze beoordeling meegenomen.

Het bericht Tweedeklas leerlingen ontwerpen toekomstige HUB vervoerknooppunten verscheen eerst op InfoLeek.