Workshops Erven & Tuinen Westerkwartier gaan van start

Workshops Erven & Tuinen Westerkwartier gaan van start

WESTERKWARTIER – Na de goedbezochte startbijeenkomsten gaan we in november van start met de workshops Inrichten en Onderhoud Erf & Tuin. Woont u in het buitengebied van het Westerkwartier en wilt u aan de slag met uw erf of tuin dan kunt u zich aanmelden voor een workshop bij u in de buurt.

Na het volgen van de workshop kunt u gebruik maken van subsidie voor streekeigen beplanting, bijen – en vlinderplanten en snoeiwerkzaamheden.

De workshop gaat over de inrichting en onderhoud van erf en tuin en bestaat uit een theorieavond, excursie en praktijkochtend. Tijdens de theorieavond wordt er uitleg gegeven over de keuzes voor beplanting en wat dat betekent voor het onderhoud van het erf. Daarnaast vertellen we wat er mogelijk is om erf en tuin natuurvriendelijker te maken. We gaan aan de slag met het maken van een ontwerp, zodat deelnemers die ook voor hun eigen erf en tuin kunnen maken. Op de excursieochtend bezoeken we een aantal (voorbeeld) erven en tuinen. De workshop is inclusief een tuinadvies bij u thuis. Later deze winter wordt de praktijkochtend gehouden.

Data en locaties
Tolbert, 5 november van 19.30 – 22.00 uur en zaterdag 10 november van 13.00 – 16.00 uur. (= vol)
Nuis, 6 november van 19.30 – 22.00 uur en zaterdag 10 november van 9.30 – 12.30 uur.
Opende, 12 november van 19.30 – 22.00 uur en zaterdag 17 november van 9.30 – 12.30 uur.
Niehove, 14 november van 19.30 – 22.00 uur en zaterdag 17 november van 13.00 – 16.00 uur.

Aanmelden en kosten
U kunt zich aanmelden via de website www.erven-tuinenwesterkwartier.nl of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 – 83 972 103, mail info@hetnoordererf.nl
Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies.

Project
Doel van dit project is het herstel van het streekeigen karakter van het Westerkwartier en het vergroten van de natuurwaarden en biodiversiteit. Hiermee wordt het gebied aantrekkelijker om te wonen en werken. Daarnaast zijn (boeren)erven en tuinen belangrijke stapstenen in de natuur. Er zijn prachtige (boeren)erven en landelijke tuinen met streekeigen beplanting, een boomgaard bij het huis en boerentuinplanten. Als deze op een natuurvriendelijke manier onderhouden worden, zijn dit paradijsjes voor tuinvogels, vlinders, bijen en allerlei andere insecten.

Samen
Erven & Tuinen Westerkwartier is een initiatief van Het NoorderErf en IVN natuur educatie in het Westerkwartier. Alle vier de gemeenten in het Westerkwartier en de provincie Groningen dragen bij aan het project.

Het bericht Workshops Erven & Tuinen Westerkwartier gaan van start verscheen eerst op InfoLeek.