Aftrap fietsverlichtingsactie ‘Ik val op! in Groningen’

Aftrap fietsverlichtingsactie ‘Ik val op! in Groningen’

PROVINCIE – Op vrijdagmiddag 2 november wordt in Groningen het startschot gegeven voor de campagne ‘Ik val op! in Groningen’.

De fietsverlichtingsactie wordt  in de maanden november en december op minimaal 15 verschillende plekken in de provincie Groningen georganiseerd. Tijdens deze actie spreken vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland fietsers zonder licht aan, geven voorlichting en delen fietslampjes en folders uit.

Met goede fietsverlichting val je als fietser beter op en fiets je veiliger. Uit onderzoek blijkt dat nog steeds 40% van de fietsers zonder licht fiets. Reden genoeg om ook dit najaar weer aandacht te vragen voor fietsverlichting.

Campagne
Deze fietsverlichtingsactie is een van de manieren waarop Verkeerswijzer Groningen dit najaar aandacht vraagt voor veilig fietsen. Op 80 fietspaden en 33 schoolpleinen door de hele provincie worden milieuvriendelijke krijttekeningen aangebracht met de Ik val op-boodschap. Daarnaast ontvangen scholen, bibliotheken, gemeentehuizen en politiebureaus de speciale Ik val op-poster.

Basisscholen kunnen bovendien een ‘Zichtbaarheidspakket’ van VVN aanvragen. Daarmee kunnen zij ook meedoen aan een zichtbaarheidswedstrijd. De Lichtbrigade Toolkit, die scholen in 2015 hebben ontvangen is ook goed te gebruiken bij deze fietsverlichtingsactie. Ook zijn er in deze periode extra politiecontroles. Alle acties zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat fietsers in het verkeer beter opvallen en zo veiliger aan het verkeer deelnemen.

Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. ‘Wij maken ons sterk voor een verkeersveilig Groningen.

Er gebeuren nog steeds te veel ongelukken in het verkeer, waarbij mensen gewond raken of zelfs om het leven komen. Daarom werkt Verkeerswijzer Groningen aan de verbetering van wegen, spreken ze weggebruikers op onveilig gedrag aan en geven ze voorlichting en educatie. ‘Wij staan voor een Verkeerswijzer Groningen!’ Meer weten? Kijk op www.verkeerswijzergroningen.nl

Het bericht Aftrap fietsverlichtingsactie ‘Ik val op! in Groningen’ verscheen eerst op InfoLeek.