Leek 2 schaakt een aardig potje mee

Leek 2 schaakt een aardig potje mee

LEEK – Het tweede team van de schaakclub Leek moest binnen vier dagen tijd, zowel voor de beker als voor de competitie aantreden. Het viertal van Leek 2 verloor de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Assen 1 weliswaar met 4 – 0, maar in alle partijen kostte het de Assenaren tijd en moeite om de Leeksters te verslaan.

Het gezamenlijk na afloop analyseren van de partijen bleek nuttig, want van sterkere tegenstanders kun je veel leren. In de 2e klasse B van de NOSBO-competitie ging Leek 2 op bezoek bij Eelde-Paterswolde, dat op papier iets sterker was. Door remises van Maliepaard en Smedinga, en een winstpartij van Stokhorst, keerden de Balkhoeve-spelers tevreden met een 2 – 2 gelijkspel naar huis. Op vrijdag 7 december schaakt Leek 2 de inhaalwedstrijd tegen Ter Apel 2, en op vrijdag 14 december komt Lewenborg 3 op bezoek. De bekerloting leverde voor Leek 1 een thuiswedstrijd op tegen LOS, bestaande uit een aantal KNSB-schakers uit Groningen met een gemiddelde rating ver boven die van Leek. Het team maakt zich echter eerst op voor de competitietopper in Groningen tegen SISSA 1, dat de vorige wedstrijden met 7 – 1 en 8 – 0 wist te winnen.

Bij de interne competitie van de schaakclub Leek gaat clubkampioen Doller na 10 ronden aan de kop, gevolgd door Tijmen Hofstra en Veldman. De nummers vier tot en met tien zijn: 4 Maliepaard, 5 Stokhorst 6 Issa Albadeen 7 Riezebos 8 Johnny Albadeen 9 Smedinga en 10 Beiboer. Henk Riezebos doet het met 4 keer winst en 1 maal verlies, erg goed als nieuwkomer bij de club. Lidy Paalman neemt na twee decennia bij de schaakclub Leek afscheid van het wedstrijdschaken; ze blijft wel vriendschappelijke partijen schaken tegen de andere ex-leden, Eelkje Postma en Trix Cnossen. De schaakclub Leek e.o. doet mee aan de Jumbo-sponsoractie om zo digitale leermiddelen voor het jeugdschaken en het schoolschaken aan te kunnen schaffen.

Het bericht Leek 2 schaakt een aardig potje mee verscheen eerst op InfoLeek.