Schaken van Hoofdklasse tot Basisschoolkampioenschap 

Schaken van Hoofdklasse tot Basisschoolkampioenschap 

LEEK – Het eerste team van de schaakclub Leek speelde op vrijdag 30 november in de derde ronde van de Hoofdklasse uit tegen SISSA 1 en verloor met 6,5 – 1,5. In de wetenschap dat de gemiddelde rating van de Sissanen 500 boven die van de Leeksters ligt, heeft Leek 1 in feite een knappe prestatie geleverd.

Dit is tot nu toe de hoogste score die in deze competitie behaald is tegen dit topteam. Zowel Tijmen Hofstra, Martien Veldman, als Rients Faber, hielden hun opponenten op remise en kunnen een behoorlijk aantal ratingpunten er bij schrijven. Leek staat nu derde met vier punten uit drie wedstrijden; twee punten achter SISSA en Staunton, maar twee of vier punten vóór op alle andere teams.

De schaakclub Leek e.o. organiseert op zaterdag 2 februari 2019 het Schoolschaakkampioenschap voor basisscholen in de gemeente Westerkwartier. Het toernooi vindt plaats in de speellocatie van de schaakclub aan de Waezenburglaan 57 te Leek. De basisscholen kunnen zich uiterlijk 15 januari 2019 aanmelden voor dit leuke schaaktoernooi, dat van 13.00 tot 17.00 uur zal duren. De hoogst geëindigde teams plaatsen zicht voor het Basisschoolkampioenschap van de provincie Groningen. Voor de winnende school is er de nieuwe Westerkwartier-wisselbeker, en de voor de individuele schakers zijn er medailles te verdienen.

Enkele junioren van de schaakclub Leek doen met een Noordelijk Talententeam mee aan de landelijke competitie en zijn gepromoveerd naar de Meesterklasse. De schaakclub Leek heeft ook weer een team ingeschreven voor de Noordelijke Jeugdcompetitie die op 14 december 2018 van start gaat. Deze competitie is bedoeld voor 12 tot 18-jarigen en wordt op de vrijdagavonden op roulerende locaties in de drie Noordelijke provincies gespeeld.

Het bericht Schaken van Hoofdklasse tot Basisschoolkampioenschap  verscheen eerst op InfoLeek.