Drie extra openbare AED’s fulltime beschikbaar in Leek

Drie extra openbare AED’s fulltime beschikbaar in Leek

LEEK – Op het Industriepark en Sportpark Rodenburg in Leek zijn sinds kort 3 nieuwe, openbaar toegankelijke AED’s beschikbaar!

Sikko Cazemier van de Rodenburghal is, samen met werkgroep van ondernemers op het Industriepark, initiatiefnemer van dit project en legt uit dat de 3 AED’s 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn. Daarvoor zijn de AED’s op 3 locaties in speciale AED-buitenkasten geplaatst. Deze kasten hebben verwarmingselementen en een ventilator, zodat de AED’s niet te koud of te warm worden opgeslagen. De 3 locaties zijn bij de hoofdentree van de Rodenburghal, het kantoor van Wold & Waard aan de Lindensteinlaan en Hairmatch Leek aan de Euroweg.

Het project is gerealiseerd met gelden van Stichting Ondernemersfonds Van Leek. De AED’s zijn dag en nacht bereikbaar middels een pincode waarover geregistreerde hulpverleners in het platform Hartslagnu.nl beschikken. Zij worden via een sms vanuit de 112-meldkamer gealarmeerd om een slachtoffer van een hartstilstand in hun nabijheid te reanimeren en defibrilleren. In veel gevallen kunnen deze vrijwillige burenhulpverleners levensreddend werk verrichten voordat de ambulance ter plaatse is. Ook de medewerkers van de Rodenburghal en Fitclub Rodenburg zijn getraind om de apparatuur te kunnen bedienen.

Om een buurt HartVeilig te maken is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden voor het platform van HartSlagNu.  Iedereen die in het bezit is van een geldig reanimatie certificaat kan meehelpen zijn buurtgenoten te redden. Dus meldt u zich aan op www.hartslagnu.nl en maak uw buurt 100% HartVeilig.

Het bericht Drie extra openbare AED’s fulltime beschikbaar in Leek verscheen eerst op InfoLeek.