REGIO: 10.000 euro voor inrichten van Dörpstuun Grootegast

REGIO: 10.000 euro voor inrichten van Dörpstuun Grootegast

GROOTEGAST – Woensdag 5 december heeft wethouder Sjabbo Smedes van de gemeente Grootegast een cheque van 10.000 euro overhandigd aan Stichting Dörpstuun Grootegast. De stichting gebruikt dit geld voor het inrichten van een dorpstuin.

Het initiatief is tot stand gekomen dankzij een oproep van de gemeente Grootegast, vanuit het project Gezond in Grootegast. Duurzame burgerinitiatieven met een gezond karakter en een langdurig effect komen in aanmerking voor subsidie.

Ondersteunen burgerinitiatieven
De gemeente Grootegast heeft van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport middelen toegekend gekregen om burgerinitiatieven in de gemeente te ondersteunen. Door de oproep van de gemeente Grootegast om initiatieven aan te dragen, kwam bij initiatiefnemer Ciska Bos het idee voor een dorpstuin tot leven. Zij heeft haar plan voor het realiseren van de Dörpstuun Grootegast in juni 2017 gedeeld met de gemeente.

Samen met Marjan van der Tuin is het plan verder uitgewerkt en is gezocht naar samenwerkingspartners. De tuin versterkt de leefbaarheid en sociale samenhang in Grootegast en draagt bij aan de algehele gezondheid van het dorp. Vanaf januari 2019 kunnen inwoners bij de nieuwe gemeente Westerkwartier terecht voor het indienen van initiatieven.

Het bericht REGIO: 10.000 euro voor inrichten van Dörpstuun Grootegast verscheen eerst op InfoLeek.