Jaar celstraf geëist tegen vrouw (38) wegens zware mishandeling Tolberter (32)

Jaar celstraf geëist tegen vrouw (38) wegens zware mishandeling Tolberter (32)

LEEK – Een 38-jarige vrouw uit Nieuw-Amsterdam krijgt mogelijk een jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk,  wegens een zware mishandeling van een 32-jarige man uit Tolbert, aldus RTV Noord.

De vrouw kreeg afgelopen juli in een woning aan de Oldenoert in Leek ruzie met de Tolberter. De vrouw trok een mes, waarna het slachtoffer ernstig gewond raakte aan zijn hand.

Gewond door mes
De Tolberter zou zich in de woning met een ruzie tussen de vrouw en haar ex-partner hebben bemoeid. Ook zou hij hebben gedreigd de vrouw de prostitutie in te brengen.

De vrouw greep daarop een mes uit haar tas. Ze zou daarmee stekende bewegingen hebben gemaakt richting de schouder van de man. De Tolberter greep het mes van de vrouw af en sneed zo de pees in zijn linkerhand door.

Hennepkwekerij
In de woning in Leek werd na de aanhouding van de vrouw een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Ook werden de ex-partner van de vrouw, de huiseigenaar en het slachtoffer gehoord over hun aandeel in de ruzie. Het bleef onduidelijk of zij zich moeten verantwoorden voor de rechters.

De uitspraak in deze zaak is over twee weken.

Het bericht Jaar celstraf geëist tegen vrouw (38) wegens zware mishandeling Tolberter (32) verscheen eerst op InfoLeek.