Tolberter machinebouwer levert speciaal ontworpen ‘kipper combinatie’ aan de gemeente Leek

Tolberter machinebouwer levert speciaal ontworpen ‘kipper combinatie’ aan de gemeente Leek

LEEK – De afdeling Openbare werken van de Gemeente Leek heeft deze week een nieuwe kipper combinatie in ontvangst mogen nemen. Ter vervanging van twee oude machines was de Gemeente opzoek naar een nieuwe kipper met eigen laadkraan.

Na een aanbesteding waarin verschillende machines met elkaar zijn vergeleken, is er bewust gekozen voor de kipper van Machinebouw VAN DER GRAAF uit Tolbert. “Een hele mooie opdracht en omdat het ook nog je eigen gemeente is, maakt dat het nog wat specialer”: aldus eigenaar Jeroen van der Graaf. “Ik heb deze machine speciaal ontworpen naar het wensenpakket van de Gemeente Leek en daar mijn eigen draai aangegeven”.

Zo is de nieuwe kipper voorzien van een hydraulisch- gedwongen stuuras, een hydraulisch geveerde dissel en milieuluiken die de 16000 liter grote laadbak kunnen afdekken tijdens het transport.

Efficiënter
Voorop het chassis is een Palfinger C45F84 laadkraan gemonteerd, deze kraan heeft een reikwijdte van bijna acht en halve meter en is radiografisch te bedienen. De combinatie heeft door het nieuwe ontwerp maar liefst 6000 liter meer inhoud dan de oude kipper, hiermee kan er veel efficiënter gewerkt worden.

Verder is er in het ontwerp veel aandacht gegaan naar veiligheid en duurzaamheid. De machine is rondom voorzien van onderrijbeveiliging en de bewegende delen zijn geïntegreerd uitgevoerd. Alle verlichting en markeringen rondom de machine bestaan volledig uit LED. De GK15000 voldoet aan alle nieuwste Europese en Nederlandse normen en wetten voor langzaam verkeer en is RDW goedgekeurd.

Gespecialiseerd
Machinebouw VAN DER GRAAF, gevestigd aan de Feithsweg te Tolbert heeft zich door de jaren gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van machines en constructies die volledig naar de wensen van de klant zijn. Ze gaan in gesprek met de eindgebruiker en passen het ontwerp op diens wensen aan. De klanten zijn diegene die er mee moeten werken, dus zij moeten kunnen bepalen hoe hun nieuwe machine of constructie er uit komt te zien.

Hoogwaardig
Ze denken met de klant mee en leveren een product waar efficiënt en veilig mee gewerkt kan worden. Daarnaast wordt er gekozen voor duurzaamheid, met een beter kwaliteit van materialen en conservering kunnen we een hoogwaardig product neerzetten, wij scheiden ons daarmee van het grote standaard aanbod.

Machinebouw VAN DER GRAAF leverde eerder ook al een hydraulische hefbak, een speciale steekwagen en opslag-/transportbokken voor de ruim honderd bladkooien aan de Gemeente Leek.

Het bericht Tolberter machinebouwer levert speciaal ontworpen ‘kipper combinatie’ aan de gemeente Leek verscheen eerst op InfoLeek.