Gemeente en inwoners Midwolde nemen maatregelen in 30 km/uur gebied

Gemeente en inwoners Midwolde nemen maatregelen in 30 km/uur gebied

LEEK – De gemeente Leek heeft besloten maatregelen te treffen om het 30 km/uur gebied binnen de kom van Midwolde beter te accentueren.

Een groep van bewoners van Midwolde heeft contact gezocht met het college van B en W en de raad over overlast van het verkeer door het dorp. Het gaat hier vooral om verkeer dat tijdens de spits met te hoge snelheid gebruik maakt van de Hoofdstraat om van en naar de stad Groningen te komen. Vooruitlopend op een studie naar de hoofdinfrastructuur in de nieuwe gemeente Westerkwartier (de Hoofdstraat van Midwolde maakt hier deel van uit) zijn na overleg met de bewoners maatregelen getroffen om het gebied beter te accentueren.

Hiervoor zijn portalen geplaatst die wethouder verkeer, Karin Dekker, samen met de bewoners op maandag 17 december onthuld heeft.Ook zal de wethouder 30 en 60 km/uur stickers aan de bewoners overhandigen die op de afvalcontainers binnen en buiten de bebouwde kom geplakt kunnen worden. De weggebruikers worden wekelijks bij het aanbieden van de containers herinnerd aan de toegestane snelheid.

Het bericht Gemeente en inwoners Midwolde nemen maatregelen in 30 km/uur gebied verscheen eerst op InfoLeek.