Podiumtijgers gezocht voor theaterspektakel Naar Huis

Podiumtijgers gezocht voor theaterspektakel Naar Huis

WESTERKWARTIER – Om de nieuwe gemeente Westerkwartier cultureel op de kaart te zetten maakt Stichting Kunst&Kwartier in september 2019 een groot theaterspektakel in de openlucht. De Stichting zoekt artiesten van allerlei pluimage voor grote en kleine rollen, voor het orkest en het koor.

De audities vinden plaats op zaterdag 19 januari 2019. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven tot uiterlijk 14 januari via info@kunstenkwartier.nl

Over Naar Huis
Naar Huis zal de creatie van regisseur Saskia Broertjes, inwoner van het pittoreske Niekerk, gaan heten, losjes gebaseerd op de Odyssee, meer specifiek de bewerking van de Coen Brothers in de legendarische films O Brother, Where Art Thou?

Een zware storm is op komst als drie oplichters na hun laatste zwendel terugkeren naar het Noorden waar één van hen een herberg heeft geërfd. Onderweg ontmoeten ze markante personen en wezens die hun reis vaker wel dan niet vertragen. Eenmaal aangekomen bij de herberg blijkt de huidige eigenaar de zaak niet zonder slag of stoot op te geven. Maar dat laten de reizigers niet zomaar over hun kant gaan: ze verzinnen een list om toch te krijgen waar ze recht op hebben.

Deelnemers gezocht
Voor het spektakel worden artiesten gezocht van allerlei pluimage. Het stuk kent vier grote, en een veelheid aan bij- en figurantenrollen. Muziek is een essentieel onderdeel van de voorstelling. Daarom is de stichting ook naarstig op zoek naar getalenteerde (hobby-) muzikanten en leden voor het koor.

Voor de grote rollen is speelervaring een pré, voor de bij- en figurantenrollen is ervaring met spel, zang, muziek en/of dans ook nuttig, maar absoluut geen vereiste. Enthousiasme voor de bühne en beschikbaarheid op de repetitieavonden des te meer.

Geef je op
Lijkt het je leuk om mee te doen met een bijzondere theaterproductie? Grijp je kans en geef je voor 14 januari 2019 op voor de auditie op zaterdag 19 januari. De repetities beginnen in februari 2019 en zullen afhankelijk van de grootte van je rol ongeveer één avond per week in beslag nemen. Naarmate de uitvoeringen (10 optredens in september 2019) dichterbij komen, zullen er ook repetitieweekenden plaatsvinden. Geef je op door een e-mail te sturen naar info@kunstenkwartier.nl Je ontvangt vervolgens een aanmeldformulier en meer informatie over de repetitiedata en de insteek van de auditie.

Het bericht Podiumtijgers gezocht voor theaterspektakel Naar Huis verscheen eerst op InfoLeek.