Kerstpakketactie voor vergeten ouderen groot succes

Kerstpakketactie voor vergeten ouderen groot succes

LEEK/TOLBERT – De kerstactie van Arlette Lindeboom voor vergeten mensen in Leek en Tolbert is een groot succes geworden.

Met hulp van inwoners van Leek, Tolbert maar ook van vrienden uit heel Nederland en met de steun van diverse ondernemers uit de nieuwe gemeente Westerkwartier heeft Arlette 24 mensen, die om welke reden dan ook wel wat extra aandacht konden gebruiken, een prachtig kerstpakket bezorgd.

Samen met Jacqueline Schievink haar dochter Eline en de dochters van Arlette, Steffie en Madelief ging ze zaterdag op pad, ieder met een gevulde auto! Hartverwarmend waren de reacties van de verraste ontvangers. Hoe mooi is het om onverwacht te merken dat er iemand anders aan je denkt! Een klein beetje licht in de vaak eenzame donkere dagen waarin veel mensen toch gezellig samen rond de kerstboom zitten. Blije mensen die aangaven nog nooit zoiets moois te hebben ontvangen.

Ook heeft een klas van basisschool de Beelen de pakketten verrijkt met een mooie tekening. In het pakket zat een kaart met een telefoonnummer waardoor de ontvangers achteraf nog even konden napraten over het ontvangen pakket. Het meest nieuwsgierig waren ze over wie hun had opgegeven maar dat blijft een grote vraag. De adressen werden anoniem en door particulieren aan Arlette doorgegeven.

Uiteindelijk is het niet belangrijk wie de aangevers zijn geweest, het feit dat er iemand is geweest die gesignaleerd heeft dat hij/zij een klein beetje aandacht uit een onverwachte hoek kon gebruiken is belangrijker. Arlette gaat volgend jaar zeker in de herhaling!

LEES OOK: Leeksters geven massaal gehoor aan kerstpakketactie voor eenzame ouderen

Het bericht Kerstpakketactie voor vergeten ouderen groot succes verscheen eerst op InfoLeek.