Schakers Leek 1 verslikt zich in Van der Linde

Schakers Leek 1 verslikt zich in Van der Linde

LEEK – Op vrijdagavond 11 januari kwam het eerste team van Van der Linde uit Winschoten op bezoek in De Balkhoeve voor de vierde competitieronde in de Hoofdklasse A. Leek 1 zou deze wedstrijd qua rangschikking en ratingverschil moeten kunnen winnen, maar het liep anders. Van der Linde trok met een 4,5 – 3,5 overwinning uiteindelijk aan het langste eind.

De gasten speelden in een zogenaamde tactische opstelling, waarbij ze enkele zwakkere schakers opofferden tegen de beste spelers van Leek, om zo aan de andere borden een ratingoverwicht te krijgen. Westerlaan overspeelde zijn zwakke tegenstander volledig en won eenvoudig. Faber trof een gelijkwaardige tegenstander en speelde voor de vierde keer op rij remise. Ook Veldman en I.

Albadeen kwamen na twee uur schaken remise overeen met hun tegenstanders. J. Albadeen verloor onnodig toen hij een toren kado deed aan zijn tegenstander. Met nog drie partijen aan de gang, viel het kwartje voor Leek 1 de verkeerde kant op. Maliepaard had een stuk meer dan zijn tegenstander, die echter door twee verbonden vrijpionnen in het centrum met de winst aan de haal ging. Heijnen verloor voor het eerst in ruim drie jaar een competitiewedstrijd, toen een tactische afruil hem een stuk kostte in plaats van een pion opleverde. De goede winst van Doller bracht tenslotte de stand voor de statistieken op 3,4 – 4,5, maar leverde geen wedstrijdpunt(en) meer op.

Leek staat mede op basis van het aantal bordpunten nog op een verdienstelijke derde plaats met 4 punten uit 4 wedstrijden. De bekerwedstrijd van Leek 1 tegen LOS, met een aantal Fide Meesters in de gelederen, wordt op vrijdag 18 januari 2019 gespeeld. Op vrijdag 25 januari is er in De Balkhoeve geen schaken vanwege de Open Dag van De Lindenborg. Leek 2 schaakt die avond wel een uitwedstrijd tegen De Paardesprong 2.

Het bericht Schakers Leek 1 verslikt zich in Van der Linde verscheen eerst op InfoLeek.