Groep 8 leerlingen van O.B.S de Nijenoert in Leek winnen ‘Kraak de Borgenkluis’

Groep 8 leerlingen van O.B.S de Nijenoert in Leek winnen ‘Kraak de Borgenkluis’

LEEK –Jade van den Akker van O.B.S de Nijenoert in Leek, werd vorige week blij verrast in de klas. Jade had na haar bezoek in november aan de activiteitenmiddag van rsg de Borgen meegedaan aan het onlinespel ‘Kraak de Borgenkluis’.

En met succes! In een ronde wist zij in de snelste tijd de kluis te kraken. Ze won daarmee een VVV-waardebon van € 50,- Jade is één van de prijswinnaars van Kraak de Borgenkluis.

Leerlingen van groep 8 staan voor de belangrijke keuze naar welke school ze na de zomervakantie naar toe gaan. Daarom bezochten veel leerlingen de activiteitenmiddag op de verschillende vestigingen van rsg de Borgen om alvast een beetje kennis te maken met het voortgezet onderwijs. Na afloop konden ze thuis het onlinespel Kraak de Borgenkluis spelen. Ze konden vragen beantwoorden over het voortgezet onderwijs en rsg de Borgen in het algemeen. Daarna moesten ze proberen om met een code zo snel mogelijk de kluis te kraken.

Afdelingsdirecteur Titia Keuning van vestiging Lindenborg kwam op O.B.S de Nijenoert in Leek om de prijs aan Jade te overhandigen. Jade vertelde aan haar klasgenoten wat ze voor het spel moest doen.  De overige  leerlingen uit groep 8 maakten van de gelegenheid gebruik om vragen over het voortgezet onderwijs te stellen; “hoeveel uren les krijg je per week in de eerste klas? Wat gebeurt er als je per ongeluk te laat komt? Heb je veel tussenuren? En moet je veel lopen op een dag?

Jade: “Ik was superblij toen mijn moeder vertelde dat ik een waardebon van €50,- gewonnen had. Voor Jade komt de gewonnen prijs goed van pas. Ze gaat het gebruiken voor nuttige schoolspullen zoals een passer, een goede agenda en een groot etui waar al haar teken- en schrijfspullen in kunnen. Naast Jade waren er nog meer gelukkige groep 8-winnaars van Kraak de Borgenkluis van verschillende basisscholen. Dat waren Marleen Kuipers van O.B.S De Marke in Roden, Elise v/d Bij van Remmelt Booy School in Doezum, Jarnick Flonk van C.P.O De Delta in Zevenhuizen en Yashwant Binda van O.B.S De Tandem in Roden. Al deze leerlingen werden in de klas verrast met een VVV-waardebon ter waarde van €50,-

Om meer over het voortgezet onderwijs en rsg de Borgen te weten te komen kunnen groep 8- leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden in de week van 21 tot en met 25 januari 2019 het open huis van rsg de Borgen bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.rsgdeborgen.nl

Het bericht Groep 8 leerlingen van O.B.S de Nijenoert in Leek winnen ‘Kraak de Borgenkluis’ verscheen eerst op InfoLeek.