Rodenburg 1 geeft een punt weg aan DUKO 1

Rodenburg 1 geeft een punt weg aan DUKO 1

LEEK – Voor Rodenburg 1 stond de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma tegen DUKO uit Duiven. Rodenburg had eerder al een oefenwedstrijd gespeeld tegen Drachten/vanderWiel 3 en won deze wedstrijd.

Het begin was goed van Rodenburg, er werd makkelijk gescoord en zo kon er gelijk een klein gaatje komen voor de ploeg uit Leek. Rodenburg schoot een goed percentage in de eerste helft en DUKO kon niet aanhaken. De blauwhemden konden uitlopen naar een gaatje van 6 doelpunten. Bij de rust stond het dan ook terecht 17-11 in het voordeel van Rodenburg.

Na de rust scoorde DUKO gelijk een doelpunt. Rodenburg moest alert blijven en niet verslappen, dat lukte in het begin van de tweede helft ook. De marge werd uitgebreid naar 8 doelpunten. Daarna draaide de wedstrijd volledig en schoot DUKO een hoog percentage. Rodenburg daarentegen kreeg veel kansen, maar wist de binnenkant van de korf niet meer zo gemakkelijk te vinden. Stukje bij beetje kwam DUKO dichtbij. Rodenburg maakte verdedigend te veel fouten en had aanvallend te snel balverlies.

DUKO wist 3 minuten voor tijd gelijk te komen op 24-24. Rodenburg scoorde vlak daarna de 25-24, maar het was DUKO die de laatste goal kon scoren 1 minuut voor tijd. De wedstrijd eindigde in 25-25, Rodenburg doet zichzelf tekort en speelt deze wedstrijd gelijk.

Het bericht Rodenburg 1 geeft een punt weg aan DUKO 1 verscheen eerst op InfoLeek.