Rederijkerskamer Vredewold uit Tolbert geeft twee uitvoeringen in “De Postwagen”

Rederijkerskamer Vredewold uit Tolbert geeft twee uitvoeringen in “De Postwagen”

TOLBERT – Rederijkerskamer “Vredewold” uit Tolbert geeft zowel vrijdag 1 februari als zaterdag 2 februari 2019 ,aanvang 20.00 uur, een uitvoering in “De Postwagen”.

Bent u slechthorend, geen probleem: in het voorste deel van de zaal is ringleiding aanwezig. Op zaterdag 2 februari zal een van de leden worden gehuldigd vanwege het 25 jarig lidmaatschap.

Het stuk dat dit jaar gespeeld wordt heeft de titel: “Boerenbont en rode lampjes”. Het is een klucht in drie bedrijven en is geschreven door Carl Slotboom.

Dolly en Betty, twee prostituees, wonen en werken bij elkaar in een huis dat ze samen hebben gehuurd. De zaken gaan niet zo goed en uit nood besluiten ze een kamer te verhuren. Als Henderik Buitendijk, een naïeve boerenjongen, die voor zijn bemoeizuchtige schoonmoeder op de vlucht is, de kamer huurt, durven de beide dames niet te vertellen waar ze hun geld mee verdienen. Ze maken hem wijs dat ze fysiotherapeuten zijn. Wanneer er dan klanten komen en Henderik ontmoetten, worden de gesprekken wel zeer verwarrend.

Inmiddels is de schoonmoeder van Henderik achter zijn verblijfplaats gekomen en huurt, samen met haar dochter Klaartje, de verloofde van Henderik, een kamer bij beide dames. Wim, een klant van Betty, die denkt dat Klaartje een nieuwe prostituee is, belandt, na veel verwarring, uiteindelijk met haar in het hemelbed. Tenslotte komt Klaartje achter de beweegredenen van Hederik’s vlucht en komt toch alles goed.

Reserveren voor de voorstellingen is niet nodig. Losse kaarten zijn beide avonden voor aanvang voor € 10,00 per stuk aan de zaaldeur te koop.

De spelers dit jaar zijn: Siebo Beukema, Marion Frieso, Antje van Bruggen, Martje van der Kaap, Janna Lietmeijer, Jaap Klijn en Roel Akker

Regie: Jannie Kiemel

Voor verdere info bekijk de website www.vredewold.com

Het bericht Rederijkerskamer Vredewold uit Tolbert geeft twee uitvoeringen in “De Postwagen” verscheen eerst op InfoLeek.