Rolstoelbasketbal in Westerkwartier

Rolstoelbasketbal in Westerkwartier

LEEK – Rolstoelbasketbal is een spectaculaire sport. De meeste mensen krijgen niet vaak de gelegenheid deze sport van dichtbij mee te maken, want Nederland kent (gelukkig) slecht weinig actieve rolstoelbasketballers.

Wist u dat het Nederlands damesteam afgelopen zomer in Hamburg wereldkampioen is geworden?. En dat er in Noord Nederland  vier verenigingen zijn waar je rolstoelbasketbal kunt beoefenen?

Het zal geen verrassing zijn dat de meeste beoefenaren uit de Randstad komen en dat daar op hoog niveau wordt gespeeld.

Zaterdag 19 januari is er een unieke kans deze sport van dichtbij mee te maken.
In de Topsporthal aan de Schelp in Leek.

De subtop van Nederland speelt dan een volledige competitieronde van 5 wedstrijden.
De eerste wedstrijd begint om 10:00 uur, de laatste wedstrijd eindigt rond 18:00 uur
Het volledig programma is als volgt:

10:00  BV Hoofdorp – Only Friends 2
11:30 Arrows – Black Eagles
13:00 Devdeo – BV Hoofddorp
14:30 Only friends – Arrows
16:00 Devedo – Black Eagles

Toegang is gratis. En bedenk een tweede kans om deze sport van dichtbij te beleven krijgt u pas op 9 februari in sporthal de Hullen in Roden.

Wheelers Flying Red vissen twee keer achter het net.
Je kunt niet alles hebben. Stonden de wheelers van Flying Red voor afgelopen weekend nog op plaat drie in de competitie, dit weekend was het even slikken. Tegen koploper en kampioenspretendent Kameleon werd ondanks een prima wedstrijd een forse nederlaag geleden. International Abraham Mato was een klasse apart en zette met 59!! punten Flying Red in zijn eentje op achterstand.

De 86-44 kwam op zich niet hard aan, De Reds waren tijdens de wedstrijd met een full court man to man verdediging zeker niet de mindere van Kameleon. Maar tegen Abraham Mato waren ze niet opgewassen.

Hoe anders liep het dezelfde dag tegen het Amsterdamse Only Friends Normaal gesproken een gelijkwaardige partij, maar de Amsterdammers hadden in hun wijsheid besloten twee spelers uit een hoger team mee te laten doen. De invallersbepalingen laten dat toe…..

Waar tegen Kameleon, ondanks het verschil in score ,nog sprake was van twee aan elkaar gewaagde teams tegen Only Friends liep alles wat er mis kon gaan mis. De Mokumers bleven met 25-61 aan de goede kant van de score.

Het bericht Rolstoelbasketbal in Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.