Historische talkshow in de Balzaal van Borg Nienoord

Historische talkshow in de Balzaal van Borg Nienoord

LEEK – Op zondag 3 februari van 14.00-15.30 uur vindt er in de prachtige Borg Nienoord een spannende historische talkshow plaats over het drama van Justina Abelina.

Op 23 januari 1734 werd in Roderwolde het ontzielde lichaam ontdekt van Justina Abelina de Coninck, dochter van een van de belangrijkste Drentse edelen. De omstandigheden die tot haar dood geleid hebben zijn onderzocht door menig onderzoeker en er doen tot op de dag van vandaag, nog vele verhalen de ronde.

Historicus Wim Ensing is in deze verhalen gedoken en heeft, als ware het een CSI-Roderwolde, de waarheid geprobeerd te achterhalen. Hij organiseert in samenwerking met museum Nienoord op zondag 3 februari een ‘historische talkshow’ waarin Justina Abelina en de beide andere hoofdrolspelers in dit drama(haar broer Justus Zeino Abel de Coninck en haar echtgenoot dominee Antonius Clant) als het ware ten tonele worden gevoerd. Via de aan hen gestelde vragen en de onderlinge interactie wordt duidelijk wat er zich eeuwen geleden heeft afgespeeld.

En dan komt een spannend en zeer bijzonder verhaal naar voren. Het toeval speelt een grote rol net zoals een prachtig schilderij, een Duitse baron en een Groningse rechter die ook een verwoed amateur-historicus was. De talkshow wordt interactief afgesloten, het publiek mag zich ook uitspreken!

Reserveren kan via info@museumnienoord.nl Er zijn een beperkt aan plaatsen beschikbaar. Voor bezoekers van museum Nienoord gratis. Vol is vol. Voor alleen de lezing 5,00 p.p. Met museumkaart gratis

Het bericht Historische talkshow in de Balzaal van Borg Nienoord verscheen eerst op InfoLeek.