Schapen scheren tijdens de Streekproductenmarkt Nienoord

Schapen scheren tijdens de Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK – Zaterdag 2 februari wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Bezoek de markt en zie hoe de eerste schapen worden geschoren
De eerste streekmarkt van dit jaar op het landgoed begint wel bijzonder. In de stal van boerderij Oosterheerdt kunt u bekijken hoe de schapen worden geschoren. Dit wordt gedaan door een echte schaapscheerder en kunt u meemaken hoe snel en vakkundig een schaap zijn jasje wordt uitgetrokken.

Als u op de markt rond kijkt, komt u zeer interessante en lekkere producten tegen. Tijdens de ergste kou kiest WILLEKLEURIGE DRADEN voor echte hand gesponnen schapenwollen sokken. Ook de gewone sokken zijn volop aanwezig om echte warmte te schenken. De voorraad is weer groot. Ook heerlijke schapenwol is weer volop aanwezig. Bij Natuurlijk Afke deze keer een nieuwe “jam met een bite” oftewel een jam met een beetje pit.

Het gaat om een frambozen- bessenjam met stujes rode peper. Daarnaast als nieuwe jam een rood fruit kan met rood fruit likeur. Lekker fris. En natuurlijk kunt u ook deze soorten komen proeven. Uiteraard is DE POFFERTERY weer van de partij met hun overheerlijke jam’s met 75% minder suiker en dat smaakt natuurlijk naar meer. Ze hebben o.a. een heerlijke winterjam: appeljam met walnoten en cranberryjam. En kiwijam met banaan. Nieuw in het assortiment is lemon curd en pompelmoes-mangojam. HET LEKKERE WINKELTJE staat er met diverse droge worst soorten, leverworst en natuurlijk hun bekroonde erwtensoep. Dit alles uit eigen keuken. Uiteraard treft u ook geitenkaas en geitenkwark aan van GEITENHOUDERIJ TER VEEN en kaas gemaakt van koeienmelk bij de stand van HOOGEDOORN. Vergeet vooral de lekkere eieren niet voor een oergezellig ontbijt.

Tijdens dat u op de markt rond loopt, hoort u leuke muziek om de markt nog sfeervoller te maken als dat het al is.

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

Kom daarom ook naar onze markt zaterdag, 2 februari, voor een gegarandeerd goed begin van uw weekend.

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een lijst van de standhouders treft u aan op onze website.

Het bericht Schapen scheren tijdens de Streekproductenmarkt Nienoord verscheen eerst op InfoLeek.