Gezellig voorleesontbijt op de Regenboogschool Tolbert

Gezellig voorleesontbijt op de Regenboogschool Tolbert

TOLBERT – Op woensdag 23-1 starten de Nationale voorleesdagen, zo ook op cbs de Regenboogschool in Tolbert. De voorleesdagen duren t/m 2 februari a.s.

De dagen beginnen traditiegetrouw in de groepen 1 en 2 met het voorlezen van het Prentenboek van het Jaar; voor dit jaar is dat ‘Een huis voor Harry’ wat gaat over een hondje die buiten aan het spelen is maar zijn baasje kwijt raakt. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Een spannend en herkenbaar verhaal voor kleuters. Na het voorlezen was het tijd voor het ontbijt.

De gymzaal was omgetoverd tot een gezellige ontbijtzaal voor de allerkleinsten. De voorpret was thuis al begonnen omdat ze hun eigen bord, beker en bestek mee mochten nemen. Vele kleuters vonden het geweldig dat ze hun eigen broodje mochten smeren, daar was nu lekker veel tijd voor! Het was een aardigheid om te zien hoe rustig ze met elkaar aan tafel zaten te eten en te kletsen en gegeten werd er!

Velen smeerden hun 2de en sommigen zelfs hun 3de broodje en de crackers vonden gretige aftrek. Na het ontbijt vertrokken alle kinderen met een volle buik weer terug naar de klas. Lezen én voorlezen is gezellig en bovenal belangrijk voor een goede taalontwikkeling!
Het bericht Gezellig voorleesontbijt op de Regenboogschool Tolbert verscheen eerst op InfoLeek.