Filmhuis Nienoord start met iets nieuws in de voorjaarsvakantie

Filmhuis Nienoord start met iets nieuws in de voorjaarsvakantie

LEEK – Filmhuis Nienoord, al meer dan 25 jaar bekend van de Arthouse films die zij maandelijks draaien in de filmzaal van het bezoekerscentrum van Nienoord, gaat met iets nieuws starten. Zij gaan als proef beginnen met het draaien van een kinderfilm in de voorjaarsvakantie.

Niet zomaar een kinderfilm maar een film geschikt voor jong en oud, met kwaliteiten die een arthousefilm ook met zich meebrengt: een kleinere film met een artistiek karakter. Films die met minder geld zijn gemaakt en vaak daardoor ook bij een minder groot publiek bekend zijn, maar zeker niet minder mooi zijn. Voor de voorjaarsvakantie heeft Filmhuis Nienoord de film: Dikkertje Dap gekozen, gebaseerd op het alom bekende versje van Annie MG Schmidt, geregisseerd door Barbara Bredero.

Een kinderfilm maar wel om over na te denken. Thema’s als: hoe blijf je elkaar beste vrienden als je elkaar minder ziet? En hoe verdeel je je aandacht tussen oude en nieuwe vrienden? Niet alleen thema’s waar de jeugd mee te maken krijgt. Omdat deze film bij uitstek geschikt is voor jong en oud heeft Filmhuis Nienoord een mooie actie bedacht om het bezoek van een kind samen met zijn (groot) ouder te stimuleren!

Volwassenen betalen 7,- en per betalende volwassen is 1 kind gratis, ieder extra kind betaalt 5,-. Dikkertje Dap wordt gedraaid op 20 februari om 14:30. De zaal is om 14 uur open: vol = vol! Houdt u er rekening mee dat er geen pin aanwezig is?!

Het bericht Filmhuis Nienoord start met iets nieuws in de voorjaarsvakantie verscheen eerst op InfoLeek.