College Westerkwartier gaat kennismakingsbezoek brengen aan alle 41 dorpen

College Westerkwartier gaat kennismakingsbezoek brengen aan alle 41 dorpen

WESTERKWARTIER – Het college van de gemeente Westerkwartier start in februari met kennismakingsbezoeken langs alle 41 dorpen. Het eerste bezoek is op 6 februari in Feerwerd en op 25 juni sluit de ronde af in Aduard.

Met de dorpenronde wil het college van burgemeester en wethouders zo snel mogelijk kennismaken met de verenigingen van dorpsbelangen. Elke week bezoekt het college twee of drie dorpen op een avond. Leek en Zuidhorn hebben geen vereniging van dorpsbelangen. Voor kennismaking in deze dorpen wordt nog een andere manier voorgesteld. 

Dorpenwethouders
Om het contact met de dorpen zo laagdrempelig mogelijk te houden, heeft elk dorp een dorpswethouder. Bij de verdeling is rekening gehouden met het aantal dorpen per wethouder, het inwonertal en de geografische ligging.

Bert Nederveen Elly Pastoor Geertje Dijkstra-Jacobi Hielke Westra
Boerakker Briltil Doezum Aduard
Kommerzijl De Wilp Grootegast Den Ham
Lauwerzijl Ezinge Kornhorn Den Horn
Leek Feerwerd Niehove Enumatil
Lettelbert Garnwerd Noordwijk Grijpskerk
Lucaswolde Jonkersvaart Oldehove Marum
Lutjegast Niekerk Opende Niebert
Midwolde Noordhorn Saaksum Nuis
Niezijl Oldekerk Tolbert Oostwold
Sebaldeburen Zuidhorn Zevenhuizen Pieterzijl
  Visvliet

 

Leefbaarheidsadviseurs en dorpencontactfunctionaris
Dichtbij inwoners staan is een van de speerpunten van de nieuwe gemeente. Hierbij gaat veel aandacht uit naar de leefbaarheid in de kernen, met elk hun eigen unieke karakter en specifieke kwaliteiten. Om in goed contact met de dorpen te staan heeft de gemeente drie leefbaarheidsadviseurs en een dorpencontactfunctionaris aangesteld. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de besturen van verenigingen van dorpsbelangen en wijkverenigingen.

Ook andere vrijwilligersorganisaties en inwonersinitiatieven kunnen met vragen over projecten en subsidies bij hen terecht. De leefbaarheidsadviseurs zijn het scharnierpunt tussen de dorpen en de gemeentelijke organisatie en zorgen voor de coördinatie van initiatieven in de dorpen, wijken en buurten. De dorpencontactfunctionaris coördineert de contacten tussen de dorpen en het college.

Het bericht College Westerkwartier gaat kennismakingsbezoek brengen aan alle 41 dorpen verscheen eerst op InfoLeek.