Niels Meilink speelt beste bowlingseizoen van Bowling League Leek Tolbert

Niels Meilink speelt beste bowlingseizoen van Bowling League Leek Tolbert

LEEK – In de bowlingcompetitie van de Bowling League Leek Tolbert (BLLT) is er halverwege het seizoen is er een spannende strijd gaande bij de gevestigde orde van de heren om de top van het klassement.

Ruud Blom gaat aan kop, maar is nog niet van zijn naaste belager Peter Gorter af. Peter lijkt recentelijk wat meer moeite te hebben met de baancondities. Aanvankelijk liep zijn nieuwe bal perfect naar de pins en gooide hij de ene hoge game na de andere, maar het gaat de laatste weken moeizamer. Eddy van der Laan is dit seizoen gepromoveerd, maar kan zijn draai in de topklasse nog niet vinden.

Zijn teamgenoot en medepromovendus Ronald van Herpen doet het stukken beter en weet zich in de middenmoot te handhaven. De concurrentie wordt steeds groter tussen de gevestigde orde en de aanstormende jeugd. Nederlands kampioen bij de jongens tot 15 jaar, Niels Meilink en teamgenoot Toscan Vergnes maken dit seizoen een sterke ontwikkeling door. Ze spelen nu nog twee klassen lager, maar op basis van hun huidige gemiddelde promoveren ze volgend seizoen direct naar de topklasse. Zij zullen zich daar dan ongetwijfeld ook  naar een toppositie spelen.

Die verwachting is gerechtvaardigd, want bij de dames staat de 16-jarige  Fleur van Opbergen verrassend aan kop. Het is hilarisch, dat haar oma Willy Zwart haar naaste belager is. De kampioene van vorig jaar, Hinke Meijer, staat op een derde plaats, maar de geringe achterstand die beide old-ladies hebben biedt nog zeker perspectief.

Het gevecht tussen jong en oud speelt ook bij de teams. Hier heeft het team van de Spareribs met Niels Meilink,  Toscan Vergnes en Ties Slagter een flinke voorsprong opgebouwd op de 3 M’s met tachtiger Harry Smits, zeventiger Hinke Meijer en vijftiger Geert Meulenbelt. Het contrast kan niet groter zijn! In de tweede groep spelen de leeftijdsverschillen minder. Hier staat het team van de Split Personalities met Ruud Blom, Melanie Becht en Ruud Mulder aan kop op de voet gevolgd door de Lions met Jan Meijering, Sonja Meijering en Ronald van Herpen en de Gamebreakers met Joop en Jeroen Zwart en Eddy van de Laan.

De verschillen zijn echter klein en per speelronde zijn er 24 punten te verdelen, met een flink winst kunnen er gelijk grote sprongen in het klassement worden gemaakt. Heeft de jeugd de langste adem of zal de routine van de meer ervaren, oudere spelers de doorslag geven? Eind april zullen we het weten.

Het bericht Niels Meilink speelt beste bowlingseizoen van Bowling League Leek Tolbert verscheen eerst op InfoLeek.