VEV’er Kristian Kalfsbeek; van 3e klasse, naar spelen tegen 2e divisie!

VEV’er Kristian Kalfsbeek; van 3e klasse, naar spelen tegen 2e divisie!

LEEK – Het is donderdag 31 januari rond het vriespunt. Ik heb afgesproken met Kristian Kalfsbeek. Een paar week geleden werd ik gevraagd door Arjan Veenstra, zijn trainer, of ik een stukje wilde schrijven over Kristian. Toen Arjan z’n verhaal vertelde was de keus snel gemaakt!

Door: Pieter van der Velde.
Kristian is begonnen bij de kabouters van vv Zevenhuizen. En heeft hier tot en met JO15-1 gespeeld. Hij speelde daar in de 3e klasse. Hij wilde graag op een hoger niveau spelen en heeft zich in het begin van het seizoen aangemeld bij VEV’67.

Hij kwam bij het team van Dennis de Haan, de JO15-2. Vanwege de rust die Kristian uitstraald liet Dennis hem in de verdediging spelen. En als een wedstrijd in een gelijkspel dreigde te eindigen, stuurden hij Kristian naar voren waar hij dan promt de winnende scoorde!

Toen er bij de JO15-1 personele problemen waren werd Kristian gevraagd om mee te doen. Je moet weten dat onze JO15-1 voor het eerst 3e divisie speelt. In z’n eerste wedstrijd scoorde Kristian 4x! Op dit moment is Kristian topscorer van de VEV’67 JO15-1 in de 3e divisie.

Op de vraag of hij het naar z’n zin heeft bij VEV’67 antwoord Kristian:
“Ik heb het hier hartstikke naar m’n zin ! Het verschil tussen Zevenhuizen en VEV’67 is groot. Hier heb je selectieteams en bij Zevenhuizen was er maar één JO15. Ook de trainingen zijn van een hoger niveau, alles gaat sneller.“

“Een ander voordeel is dat we nu een KNVB scheidsrechter hebben. En er waren ook al andere jongens die van Zevenhuizen naar VEV’67 waren gegaan. Luca en Joshua. Met allebei heb ik samen gespeeld.“ Ondanks dat Kristian veel scoort is z’n lievelings positie op het middenveld. Maar voorlopig zal ie wel in de spits blijven.

Ik vraag hem of hij weet dat Arjan de lat behoorlijk hoog heeft liggen voor de JO15-1, namelijk de 5e plaats in de 3e divisie. Sterker nog daar is Arjan vanaf de voorbereiding al heilig van overtuigd.

Kristian is er ook van overtuigd dat de 5e plaats haalbaar moet zijn. Op dit moment staan ze 7e met 2 punten achterstand op de nummers 4 en 5…

Kristian gaat naar het VWO en heeft nog geen idee wat hij later wil gaan worden. Z’n favoriete club is FC Groningen waarvan hij ook een seizoenskaart heeft. Ritsu Doan is z’n favoriete speler. Real Madrid vind hij de beste in Europa.

Het liefst wil Kristian het 1e halen van VEV’67. En anders het 2e. En dan zaterdag, een oefenwedstrijd tegen een 2e divisie team! Vind je dat ook spannend en leg je jezelf ook druk op ? “ Ben wel een beetje zenuwachtig..  Maar ik wil gewoon goed voetballen.“

In één jaar tijd van voetballen in de 3e klasse tegen een team voetballen uit de 2e divisie! Hoe mooi is dat! Kristian, succes met je team zaterdag!


Het bericht VEV’er Kristian Kalfsbeek; van 3e klasse, naar spelen tegen 2e divisie! verscheen eerst op InfoLeek.